Konservavimo sezonas atidarytas! O kiek stiklainių česnakinių pomidorų ir moliūgų tyrės jau padarėte? Bet būna, kad nėra jėgų ištverti iki žiemos. Kai norite dabar ant stalo patiekti pikantišką sūrų užkandį, šaldytuve turėtų būti gruziniški agurkai. Apie juos kalbėsime šiandien.
Kuo skiriasi mūsų užkandis nuo paprastų lengvai sūdytų agurkų? Prieskoninės žolelės, prieskoniai ir dar daugiau prieskonių. Gruziniški agurkai yra tokie kvapnūs, kad neįmanoma jiems atsispirti.
Jums reikės:
- Agurkų 1 kg
- Druskos 0,75 šaukšto
- Cukraus 1 šaukštelio
- Kmynų 0,5 šaukštelio
- Aitriosios paprikos dribsnių 0,5 šaukštelio
- Česnakų 3 skiltelių
- Kalendros 0,5 ryšulėlio
Gaminimas:
Norint, kad užkandis būtų dar skanesnis, prieskonius rekomenduojame pasigaminti patiems. Norėdami tai padaryti, sumalkite kmynus su paprika, cukrumi ir druska. Viską gerai išmaišykite.
Nuplaukite agurkus ir supjaustykite juostelėmis. Sudėkite juos į plastikinį indą su dangteliu. Ant agurkų išspauskite česnaką, pabarstykite prieskoniais. Suberkite ten kapotus žalumynus.
Uždarykite plastikinį indą dangteliu, purtykite, kad viskas būtų sumaišyta. Palikite agurkus šaldytuve bent per naktį. Idealiu atveju turėtų praeiti para.
Praėjus laikui, ant stalo patiekite sūdytus gruziniškai agurkus. Toks kvapnus ir traškus užkandis geriausiai tinka prie šviežių bulvių. Laikykite produktą šaldytuve ne ilgiau kaip savaitę. Nors esame tikri, kad toks skanėstas tiek ilgai neužsiliks.