Švieži agurkai nėra labai populiarūs mūsų šeimoje, tačiau lengvai rauginti agurkai nepalieka abejingų. Stengiuosi žiemai jų padaryti kuo daugiau. Bet net vasarą mėgaujuosi šiuo traškiu užkandžiu. Mano mėgstamiausias receptas – lengvai rauginti agurkai karštame sūryme.
Pats procesas trunka 15 minučių. Viskas, ko jums reikia, yra užvirinti vandenį, sudėti ingredientus į stiklainį ir užpilti. Ir per dieną gauti kvapnių ir skanių agurkų. Dėl karšto gaminimo būdo aš pasirinksiu trumpavaisius agurkus. Sudedamosios dalys nurodomos 3 litrų stiklainiui.
Jums reikės:
- Agurkų 1,5 kg
- Vandens 2 l
- Druskos 2 šaukštų
- Cukraus 1 valgomojo šaukšto
- Krienų lapų 1-2 vnt.
- Serbentų lapų 3-4 vnt.
- Lauro lapų 2 vnt.
- Juodųjų pipirų (žirnelių) 6-8 vnt.
- Kvapiųjų pipirų 2-3 vnt.
- Krapų 20 g
- Česnakų 4-5 skiltelių
Gaminimas:
Paruoškite ingredientus. Nuplaukite žalumynus ir agurkus, nupjaukite agurkų galiukus. Nulupkite česnaką.
Užvirinkite vandenį ir jame ištirpinkite druską ir cukrų.
Agurkus sandariai sudėkite į 3 litrų stiklainį, pakaitomis su žolelėmis ir česnakais. Ant viršaus užberkite pipirų grūdelių ir lauro lapų.
Agurkus užpilkite verdančiu sūrymu ir uždenkite. Leiskite pastovėti kambario temperatūroje 24 valandas. Įdėkite agurkus į šaldytuvą.
Per tokį trumpą laiką gausite nuostabų užkandį prie virtų bulvių. Traškūs, rauginti agurkai nušluojami nuo stalo akies mirksniu, todėl teks jų atnešti dar.