Trapios tešlos su uogiene skonis mums buvo žinomas nuo vaikystės. Anksčiau toks pyragas su uogiene buvo pardavinėjamas kiekviename žingsnyje. Jis kainavo 22 kapeikas ir suteikė daug malonumo. Dabar tokius kepinius galima ruošti tik namuose, ką ir darysime šiandien.
Šį minkštą ir švelnų pyragą sudaro trapi tešla ir uogienė. Galite naudoti bet kokią vaisių uogienę arba paruošti greitą naminę uogienę. Laikomės klasikinio recepto, kurio įdaras buvo obuolių uogienė, be priedų. Tačiau tobulumui nėra ribų. Visada gali padaryti geriau.
Jums reikės:
- Kiaušinio 1 vnt
- Kiaušinio trynio 1 vnt
- Cukraus 200 g
- Kvietinių miltų 560 g
- Sviesto 310 g
- Sodos 1 šaukštelio
- Acto 0,5 šaukštelio
- Druskos žiupsnelio
- Vanilinio cukraus 15 g
- Obuolių uogienės 400 g
Gaminimas:
Išmaišykite minkštą sviestą su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinį ir trynį ir toliau plakite iki purumo.
Įpilkite actu gesintos sodos ir išmaišykite. Supilkite persijotus miltus, užminkykite tešlą, uždenkite plėvele ir laikykite šaldytuve 1 valandą.
Padalinkite tešlą į 2 dalis. Iškočiokite biskvitus ir perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiekvieną biskvitą kepkite 240 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
Nupjaukite iškeptų biskvitų kraštus. Vieną sluoksnį sutepkite puse uogienės, antrą biskvitą uždėkite ant viršaus. Padenkite jį likusia uogiene ir pabarstykite papuošimais.
Pyragą kelioms valandoms palikite šaldytuve. Kai pyragas sumirks, supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
Nuo pirmojo kąsnio mintyse grįžtame į praeitį. Neskubėkite ir mėgaukitės šiuo paprastu, tačiau skaniu desertu.