Svogūnų nauda žmogaus organizmui jau seniai žinoma. Ar žinojote, kad svogūnų lukštuose taip pat yra daug naudingų mikroelementų ir vitaminų? Tokių dalykų tiesiog negalima ignoruoti. Taip, mes nededame svogūnų lukštų į patiekalus, bet jūs galite juos naudoti. Skubame pasidalinti su jumis variantais, kur panaudoti svogūnų lukštus.
Iš pradžių mintis neišmesti svogūnų lukštų gali net supykdyti: tai šiukšlių kaupimas! Bet mes buvome nesąžiningi šio produkto atžvilgiu, nes iš patirties galime įrodyti svogūnų lukštų naudą. Ir pagrindinis lukšto privalumas yra tas, kad juos pjaustant neverksite!
Virkite sultinį
Daržovių sultiniui gaminti galite naudoti svogūnų lukštus ir kitas augalines atliekas. Patikėkite, net šiek tiek svogūno žievelės sultinį prisotins aromatu ir skoniu. Virimo pabaigoje sultinį paprasčiausiai nukoškite. Šis metodas tinka ir tiems, kurie nemėgsta specifinio svogūnų skonio savo patiekaluose. Jei naudosite jo lukštą vietoj pačios daržovės, skonis nebus toks išraiškingas, bet jis vis tiek išliks.
Sotūs ryžiai
Verdant ryžių garnyrą, į puodą įberkite šiek tiek svogūnų lukštų. Tai prisotins patiekalą maistinėmis medžiagomis ir suteiks įdomų skonį. Naudokite didelius lukšto gabalėlius, kad vėliau juos lengvai ištrauktumėte.
Pridėkite į duoną
Sumalkite svogūnų lukštus į miltelius ir šiek tiek įmaišykite į tešlą, kepant naminę duoną. Kepinių skonis ir aromatas bus pikantiškesnis ir aštresnis, o pats produktas bus užpildytas naudingais mikroelementais.
Sumažinkite mėšlungį
Svogūnų lukštai, kaip ir pati daržovė, garsėja gydomosiomis savybėmis. Jei kartais jus vargina naktiniai raumenų spazmai, jums padės svogūnų lukštų nuoviras. Virkite lukštus vandenyje apie 20 minučių ir prieš miegą išgerkite šio nuoviro.
Padarykite kompostą
Kaip ir kitos virtuvės atliekos, svogūnų lukštai puikiai tinka kompostuoti. Sodininkai moka augalus maitinti tokiomis trąšomis. Beje, kompostas tinka ir patalpų gėlėms.
Pateikiame tik keletą svogūnų lukštų naudojimo pavyzdžių. Esame tikri, kad jų yra daug daugiau. Nedvejodami eksperimentuokite su šiuo produktu sode, gamindami maistą ar gydydamiesi.