Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Naminė adžika. Retas receptas, kurio nerasite bet kur

Neseniai mačiau, kaip mama iš šaldytuvo išėmė obuolius ir pradėjo juos lupti. Klaidingai maniau, kad ji ką nors gamina desertui. Kaip paaiškėjo, mama nusprendė, kad dabar turi būti gaminama naminė adžika.

Ji gamina šį padažą metai iš metų. Žiemą adžika su obuoliais yra tiesiog nepakeičiamas patiekalas ant mūsų stalo. Mes dedame jį į sriubas, mėsos patiekalus ir tiesiog valgome su duona.

adžika

Nelaukiau, kol mama supilstys gardų mišinį į stiklainius, ir suvalgiau karštą adžiką… Būtinai paruoškite šį prieskonį pagal mūsų receptą, aš jus patikinu, jūs dar neragavote tokio skanumo!

NAMINĖ ADŽIKA

Jums reikės:

  • 5 kg pomidorų
  • 1 paprikos
  • 1 kg obuolių
  • 1 kg morkų
  • 100 g aitriųjų paprikų
  • 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus
  • 200 g česnako
  • 1 valgomojo šaukšto 9% acto
  • 1,5 šaukšto druskos
  • 1/2 šaukšto cukraus

Gaminimas:

Iš paprikų pašalinkite sėklas.

adžika

Nulupkite morkas ir obuolius. Nepamirškite pašalinti vaisių šerdies.

Nulupkite česnakų skilteles. Iš raudonųjų aitriųjų paprikų pašalinkite sėklas.

adžika

Pomidorus, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas, obuolius ir morkas sumalkite mėsmale. Į mišinį būtinai įpilkite saulėgrąžų aliejaus.

Supilkite gautą masę į puodą ir pastatykite ant nedidelės ugnies ir virkite apie 2–2,5 val.

adžika

Tada suberkite smulkintą česnaką, cukrų, actą ir druską. Verdame adžiką dar 30 minučių.

Kol mišinys verda, paruoškite stiklainius: kruopščiai juos išplaukite ir sterilizuokite.

adžika

Supilkite karštą adžiką į stiklainius ir užsukite dangčius. Apverskite ir leiskite atvėsti, nereikia jų suvynioti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnulio grožio kalendorius 2024 m. gruodžiui: kada tinkamiausias laikas keisti šukuoseną

Grožio procedūros – tai ne tik būdas puoselėti savo išvaizdą, bet ir puiki proga pasirūpinti savimi. Tačiau ar žinojote, kad tinkamai parinktas laikas gali...

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...
---