Neseniai mačiau, kaip mama iš šaldytuvo išėmė obuolius ir pradėjo juos lupti. Klaidingai maniau, kad ji ką nors gamina desertui. Kaip paaiškėjo, mama nusprendė, kad dabar turi būti gaminama naminė adžika.
Ji gamina šį padažą metai iš metų. Žiemą adžika su obuoliais yra tiesiog nepakeičiamas patiekalas ant mūsų stalo. Mes dedame jį į sriubas, mėsos patiekalus ir tiesiog valgome su duona.
Nelaukiau, kol mama supilstys gardų mišinį į stiklainius, ir suvalgiau karštą adžiką… Būtinai paruoškite šį prieskonį pagal mūsų receptą, aš jus patikinu, jūs dar neragavote tokio skanumo!
NAMINĖ ADŽIKA
Jums reikės:
- 5 kg pomidorų
- 1 paprikos
- 1 kg obuolių
- 1 kg morkų
- 100 g aitriųjų paprikų
- 1 valgomojo šaukšto saulėgrąžų aliejaus
- 200 g česnako
- 1 valgomojo šaukšto 9% acto
- 1,5 šaukšto druskos
- 1/2 šaukšto cukraus
Gaminimas:
Iš paprikų pašalinkite sėklas.
Nulupkite morkas ir obuolius. Nepamirškite pašalinti vaisių šerdies.
Nulupkite česnakų skilteles. Iš raudonųjų aitriųjų paprikų pašalinkite sėklas.
Pomidorus, saldžiąsias ir aitriąsias paprikas, obuolius ir morkas sumalkite mėsmale. Į mišinį būtinai įpilkite saulėgrąžų aliejaus.
Supilkite gautą masę į puodą ir pastatykite ant nedidelės ugnies ir virkite apie 2–2,5 val.
Tada suberkite smulkintą česnaką, cukrų, actą ir druską. Verdame adžiką dar 30 minučių.
Kol mišinys verda, paruoškite stiklainius: kruopščiai juos išplaukite ir sterilizuokite.
Supilkite karštą adžiką į stiklainius ir užsukite dangčius. Apverskite ir leiskite atvėsti, nereikia jų suvynioti.