Pripažinkite, ką gaminate su pomidorais? Dar neseniai mano virtuvėje buvo trys pagrindiniai variantai: šviežių daržovių salotos, troškinys ir, žinoma, konservavimas. Tačiau ketvirtasis, apie kurį sužinojau visiškai atsitiktinai, nustelbė visus tris ankstesnius maisto ruošimo būdus. Tai užkandis iš pomidorų, svogūnų ir česnakų. Žodžiu, tai skamba pernelyg paprastai, bet iš tikrųjų tai nepaprastai skanu.
Jo pagrindas yra medus. Ar jis dera su daržovėmis ir svogūnais? Labai! Skonis nepaprastas: saldus dėl medaus, o aštrus – dėl raudonųjų pipirų. Žemiau pateiktas receptas, kaip gaminamas užkandis su pomidorais.
Jums reikės:
- Pomidorų 5 vnt
- Svogūnų 3 vnt
- Česnako 4 skiltelių
- Saulėgrąžų aliejaus 4 šaukštų
- Citrinos sulčių 2 šaukštų
- Baziliko 1 šaukštelio
- Aitriosios paprikos pagal skonį
- Medaus 1,5 šaukšto
- Druskos 0,5 šaukštelio
Gaminimas:
Pomidorų-česnakų užkandžiui pomidorus supjaustykite maždaug 0,5–0,6 cm storio griežinėliais, nuluptus svogūnus taip pat supjaustykite žiedais, o česnaką – smulkiais gabalėliais.
Sumaišykite medų ir citrinos sultis. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus, baziliko, druskos ir aitriųjų pipirų.
Paimkite stiklinį indelį ir padėkite pomidorus ant dugno kaip pirmąjį sluoksnį. Pabarstykite svogūnais ir česnakais. Kartokite sluoksnius tokia tvarka, kol sunaudosite visus ingredientus.
Užpilkite medaus ir prieskonių mišiniu, uždarykite dangtį ir gerai suplakite stiklainį. Pomidorų ir svogūnų užkandis bent pusvalandį turėtų pastovėti šaldytuve.
Kvepiantys pomidorai su svogūnais tiesiai iš stiklainio puikiai tinka iškylai. Į stiklainį galite įdėti šiek tiek daugiau žalumynų: ne tik pagerės skonis – pats užkandis bus nepaprastai ryškus.