Gruziniškas baklažanų užkandis yra labai panašus į jūsų taip mėgstamus suktinukus, tik skanesnis, lengvesnis ir greitesnis. Aš ruošiu šį nuostabų užkandį prieš kiekvieną šventę. Ir aš tiksliai žinau, kuris patiekalas pirmiausia dings nuo stalo!
Gaminti baklažanus su riešutų įdaru nėra labai sudėtinga. Leiskite jums pasakyti vieną paslaptį: užkandžiui gaminti geriausia naudoti naminį majonezą. Taip patiekalas tampa dar skanesniu ir be pirktinio majonezo skonio.
Jums reikės:
- Baklažanų 3 vnt
- Kiaušinių 2 vnt
- Graikinių riešutų 200 g
- Majonezo 100 g
- Česnako 5 skiltelių
- Kalendros pagal skonį
- Svogūno 0,25 vnt
- Citrinos sulčių 2 šaukštų
- Druskos 1 šaukštelio
- Prieskonių mišinio 0,5 šaukštelio
- Kalendros 0,5 glėbelio
- Saulėgrąžų aliejaus pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite baklažanus į 7–8 mm storio griežinėlius. Sudėkite juos į pasūdytą vandenį ir palikite 30 minučių. Po to išimkite, ir vandens perteklių pašalinkite popieriniu rankšluosčiu.
Išplakite kiaušinius ir užpilkite baklažanus, išmaišykite ir palikite 10-15 minučių.
Tuo tarpu paruoškite riešutų sviestą. Supilkite 100 ml vandens į maišytuvą, svogūną, kalendros, citrinos sulčių, česnako, majonezo, graikinių riešutų, druskos ir prieskonių. Sumalkite ingredientus iki košės konsistencijos. Padėkite gautą masę pastovėjimui šaldytuve.
Kepkite baklažanus iš abiejų pusių augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos. Padėkite ant popierinio rankšluosčio, kuris sugers riebalų perteklių.
Ant kiekvieno baklažano riekelės uždėkite riešutų įdarą ir sulenkite per pusę.
Galbūt klausiate, kodėl baklažanas turi būti apvoliotas kiaušinyje? Dėl šio triuko daržovė kepimo metu nesugeria daug aliejaus. Taip bus gautas gardus baklažanų užkandis!