Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Uogienė, skanesnė už marmeladą! Valgysite tiesiai iš stiklainio!

Obuolienė, skirtingai nei įprasta uogienė, turėtų būti tiršta. Bet, deja, ne visi gali pasiekti reikiamą konsistenciją. „Jūs turite žinoti maisto gaminimo paslaptį”, – pasakys mažiau patyrę namų šeimininkės ir jos bus teisios. Šiandien pasakosime apie vieną mažą gudrybę, kaip įprastą obuolienę paversti gardžia uogiene.

Slaptas ingredientas yra pektinas, kurio galite nusipirkti parduotuvėje. Tokios medžiagos yra ir obuoliuose, tačiau kartais jos nepakanka tankiai konsistencijai. Žalieji obuoliai puikiai tinka virti (desertas turės malonų saldžiarūgštį skonį). Tačiau obuolius galite pasiimti bet kokios rūšies, svarbu tik pakoreguoti cukraus kiekį: saldesniems jo reikia mažiau.

Uogienė

Jums reikės:

  • Obuolių 1 kg
  • Pektino 11 g
  • Cukraus 700 g
  • Vandens 0,5 stiklinės

Gaminimas:

Nuplaukite obuolius, pašalinkite žievelę ir šerdį. Supjaustykite mažais gabalėliais.

Sudėkite obuolius į puodą ir įpilkite į juos vandens. Pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite, kol obuoliai suminkštės. Nukelkite nuo ugnies, įpilkite cukraus ir pektino, tada su blenderiu sutrinkite iki vientisos masės.

Uogienė

Vėl pastatykite ant ugnies ir virkite, kol masė sutirštės.

Paruoštą uogienę galima valgyti iškart arba supilti į stiklainius žiemai. Tai puiki uogienė kepant kepinius ar valgant vieną.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---