Mano mama yra kaimo vaikas, bet jau 30 metų gyvena dideliame mieste. Štai kodėl ji kiekvieną vasarą praleidžia kaime, entuziastingai augindama daržoves ir vaisius! Šiemet dosniausias buvo cukinijų derlius. Su visa šeima cukinijas nurinkome, o tada kartu atsisėdome prie stalo. Juk vakarienei buvo firminis cukinijos troškinys!
Net katinas tėvų namuose žino šį patiekalo receptą. Tiesa ta, kad ingredientai yra patys paprasčiausi ir jums nereikia naudoti jokių sudėtingų receptų. Cukinijų troškinys su dešra ir sūriu yra kasdienis patiekalas ir tai yra jo išskirtinumas. Įsiminkite receptą ir pradėkite gaminti!
Ingredientai:
Cukinija – 800 g
Kietasis sūris – 200 g
Kiaušiniai – 2 vnt.
Grietinė – 150 g
Kvietiniai miltai – 1 stiklinė
Soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
Petražolių ¼ pundelio
Virta dešra – 100 g
Pomidoras – 1 vnt
Druska – pagal skonį
Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
Gaminimas:
1. Nuplaukite jaunas cukinijas, nuimkite galiukus. Daržoves sutarkuokite stambia tarka kartu su žievele. Galite išrinkti sėklas. Pagardinkite druska ir palikite 10 minučių.
2.Tuo tarpu dešrą ir mėsingus pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite žalumynus. Atskirame dubenyje sumaišykite kiaušinius su grietine ir pipirais. Įmaišykite persijotus miltus.
3. Išspaustas tarkuotas cukinijas supilkite į tešlą. Sudėkite dešrą, pomidorus ir petražoles. Sutarkuotą vidutinio rūpumo tarka sūrį supilkite į tešlos dubenį. Išmaišykite.
4. Ištepkite kepimo indą aliejumi. Tuomet supilkite cukinijų tešlą. Kepkite troškinį pusvalandį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus porai minučių iki kepimo pabaigos, patiekalo viršų galite pabarstyti sūriu.
Taip pagamintas cukinijų troškinys visada purios konsistencijos ir subtilaus skonio. Asmeniškai man labiausiai patinka troškinį valgyti su česnakiniu padažu. Aš jį gaminu, kol patiekalas dar yra orkaitėje. Niekada nemačiau greitesnių pietų. Kaip jums patiko receptas? Pasidalinkite įspūdžiais!