Puikūs ir greiti pietūs – vištienos gabaliukai kreminiame padaže su truputėliu česnkako, pipirų ir grietinėlės. Sotu, skanu ir greitai paruošiama!
Jums reikės:
- 2 vnt. vištienos krūtinėlės
- 1 svogūno
- 1/2 šaukštelio druskos
- maltų raudonųjų pipirų
- 150–200 g grietinėlės
- juodųjų pipirų pagal skonį
- 2 skiltelių česnako
- saulėgrąžų aliejus
Gaminimo eiga:
Įpilkite įkaitintoje keptuvėje 2 šaukštus aliejaus. Suberkite susmulkintą svogūną ir po truputį suberkite gabalėliais supjaustytą vištienos krūtinėlę.
Neleiskite mėsos temperatūrai nukristi žemiau 120 laipsnių. Įberkite pusę šaukštelio druskos ir kepkite vištieną tol, kol ši suminkštės.
Plonais griežinėliais supjaustykite česnaką, suberkite jį keptuvę kartu su pipirais. Patroškinkite dar 2 minutes.
Supilkite grietinėlę, pavirkite viską dar minutę ir padažas bus paruoštas!
Serviruoti galima su petražolėmis ar krapais.