Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Stebuklingo skonio obuolių pyragas: skaniausias, kokį esate valgę!

Puikus obuolių pyragas, kurį mes vadiname tiesiog stebuklingu pyragu, nes jis yra labai drėgnas, skanus ir jį galite paruošti beveik įdėdami tik minimaliai pastangų!

Kepimo formos matmenys: 25 × 36 cm (galite kepti ir apvalioje formoje).

Jums reikės:

  • 2 puodelių manų kruopų,
  • 2 puodelių rupių miltų,
  • 3 šaukštelių kepimo miltelių,
  • 1,5 puodelio cukraus,
  • 2,5 kg rūgščių obuolių,
  • 200 g sviesto.

Gamino eiga:

Obuolius nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite, tada sutarkuokite stambia tarka ir sumaišykite su 3 šaukštais cukraus. Jei naudojate labai sultingus obuolius, supilkite atgal į masę tarkuojant išsiskyrusias sultis. Obuoliai turėtų būti drėgni, nes kepant birius ingredientus sultys sulipins juos. Sumaišykite manų kruopas, miltus ir cukrų su kepimo milteliais, padalinkite šį mišinį į 3 lygias dalis.

Kepimo skardos dugne tolygiai paskirstykite vieną birių ingredientų dalį. Tada ant jos sudėkite pusę obuolių masės.

Ant viršaus vėl dėkite vieną dalį birių ingredientų, o ant jos – likusią kitą pusę obuolių masės. Galų gale suberkite likusią trečią birių ingredientų dalį, o ant viršaus išdėliokite supjaustyto sviesto riekeles.

Pyragą kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min. Skanaus!

Jei pyragą kepsite kitokio dydžio kepimo formoje – galite keisti sluoksnių storį ir skaičių pagal turimą kepimo formą.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...

Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą valgė vieną patiekalą: kas tai buvo?

Melis šeima iš Italijos, panašu, atrado ilgo ir sveiko gyvenimo paslaptį. Seniausia šeima pasaulyje visą gyvenimą pietums valgė tą patį patiekalą, ir net ekspertai teigia,...
---