Kiekvienas gali lengvai pasigaminti sotų ir skanų užkandį iš kiaulienos pagal šį receptą. Nusipirkę visus reikiamus ingredientus, taip pat susiradę reikiamus indus bei įrankius ir radę tinkamą plastikinį buteliuką, galite pradėti darbus virtuvėje! Garantuojame, kad dešra savo skoniu tikrai nenusileis pirktinėms dešroms.
Jums reikės:
- 2 vnt. kiaulės kulninės arba apie 3,5 kg
- 2–3 lauro lapų
- 1 svogūno
- 2 valg. š. druskos
- 10 skiltelių česnako
- 4–6 žirnelių juodųjų pipirų
Jei turimi kulninės gabalai netelpa į puodą – suskaldykite juos kirviu ar padalinkite naudodami peilį į tokio dydžio gabaliukus, kad tilptų į puodą. Užpilkite mėsą vandeniu ir palikite kambario temperatūroje maždaug valandai laiko.
Po valandos vandenį puode pakeiskite nauju. Į puodą įberkite druskos, pipirų, lauro lapų bei įdėkite svogūną. Mėsą su prieskoniais virkite ant silpnos ugnies maždaug 3,5–4 valandas. Išvirusią mėsą išgriebkite iš sultinio ir palikite atvėsti. Kai mėsa atvės, nuimkite ją nuo kaulų, o didelius mėsos gabalus dar šiek tiek susmulkinkite.
Nukaulintą mėsą dėkite į dubenį, ten pat berkite susmulkintus česnakus bei užpilkite šaukštą sultinio. Viską gerai sumaišykite. Tada gautą masę sudėkite į turimą plastikinį butelį nupjautu kaklu. Tokiam kiekiui mėsos greičiausiai reikės 2–3 butelių. Dėdami mėsą vis paspauskite šaukštu. Butelio viršų uždenkite maistine plėvele ar maišeliu ir palikite „dešrą“ 6–8 valandoms, kad sustingtų.
Detalesnė instrukcija vaizdo įraše: