Vasarą ant kiekvienos šeimininkės stalo turėtų puikuotis sveikas ir skanus patiekalas iš cukinijų. Ši užkepėlė patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams. Visi ją valgo su malonumu! O sezoninės daržovės yra ne tik skanios, bet ir turinčios daug maistinių medžiagų, reikalingų organizmui.
Skani cukinijų užkepėlė
Tai puikus vasaros receptas: sveikas ir sotus.
Jums reikės:
- 2-3 cukinijų
- 400 g maltos vištienos
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- druskos, pipirų pagal skonį
- 2 pomidorų
- petražolių
- sviesto
Padažui:
- 2 kiaušinių
- 4 šaukštų grietinės
- 100 g kietojo sūrio
- druskos pagal skonį
Gaminimas:
Vieną cukiniją sutarkuokite rupia tarka, pabarstykite druska ir palikite inde keletą minučių. Kai pasirodys sultys, gerai išspauskite cukinijų masę. Tada sutarkuokite svogūną ir sumaišykite su malta mėsa. Ten įpilkite druskos, pipirų, susmulkintų česnakų ir petražolių.
Likusią cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą. Prieš tai jis turi būti kruopščiai suteptas sviestu. Tada šaukštu tolygiai uždėkite pusę maltos mėsos ant cukinijos, ir paskirstykite tarkuotą cukiniją ant maltos mėsos. Vėl išdėstykite maltą mėsą ir sluoksnį cukinijos apskritimų. O ant viršaus išdėliokite plonus pomidorų griežinėlius.
Norėdami paruošti padažą, išplakite kiaušinius su grietine. Po to išpilkite į formą ir 30 minučių kepkite įkaitintoje orkaitėje. Mes kepame 180 laipsnių temperatūroje. Likus 5 minutėms iki pabaigos, išimkite formą, pabarstykite sūriu ir įdėkite atgal į orkaitę.
Šiame vaizdo įraše galite pamatyti gaminimo procesą savo akimis. Skanaus!