Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

Kaip išsirinkti prinokusį avokadą: 5 nokinimo etapai, kuriuos verta žinoti

Avokadas yra vaisius, nors jo skonis toli gražu nėra įprastas vaisiui ir labiau primena daržovę. Šiandien jį galite rasti kiekviename prekybos centre. Kažkas perka avokadą tam, kad tik supjaustytų plonais griežinėliais, susmulkintų ir valgytų su duona. Kiti iškart ima kilogramą salotoms ar užkandžiui, ir visi atrodo, kad jie užtikrintai perka prinokusius vaisius. Bet dažniausia žmonės tiksliai žino, kaip išsirinkti avokadą.

avokadą

Avokado pranašumai nėra nei mitas, nei rinkodaros triukas, vaisiai iš tikrųjų turi teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemai bei smegenų funkcionavimui. Insulto ir širdies priepuolio galima išvengti tiesiog į savo racioną įtraukiant avokadą, jis taip pat mažina cholesterolio kiekį ir gerina kepenų veiklą. Taigi išmokite, kaip atskirti prinokusius vaisius, kad jie būtų kuo geresni.

Naudingi patarimai, į kuriuos reikia atsižvelgti

Paspauskite avokadą delne. Prinokę vaisiai bus šiek tiek minkšti, primenantys persiką. Jei vaisius jau yra labai minkštas, tada jis yra visiškai pernokęs. Kai jis išspaudžiamas nevirsta koše, jis yra puikus pasirinkimas salotoms gaminti. Jei jis visai nesispaudžia ir yra labai kietas, tada avokadas yra aiškiai žalias.

Neprinokusių vaisių oda yra labai žalia, šviesi ir blizgi. Kai avokadas yra prinokęs, jo oda yra blyški arba tamsi. Tačiau nesirinkite vaisių, ant kurių jau atsirado rudų dėmių, nes jie pradėjo gesti. Paprastai prekybos centruose visada yra didelių nuolaidų jau gendantiems gaminiams.

avokadą

Pažvelkite į kotelį. Labai žalia spalva rodo, kad avokadas nėra prinokęs. Jei tamsi, jis prinokęs. Jei kotelis per tamsus, avokado pirkti nereikėtų, kitaip šaldytuve bus pernokęs produktas.

O kas, jei neradote gero avokado? Galite nusipirkti žalių. Daugelis tai daro. Įdėkite žalius vaisius į popierinį maišelį ir palikite ant lentynos 5-7 dienas. Per tą laiką subręsta net labiausiai neprinokę vaisiai. Jei nusipirkote pusiau prinokusių vaisių ir norite jų nokimą sulėtinti, padėkite į šaldytuvą.

Kaip nustatyti prinokimą tik pagal spalvą?

1 – šviesiai žalia: avokadas yra neprinokęs ir subręsta maždaug per 5 dienas.

avokadą

2 – vidutiniškai žalia: avokadas yra neprinokęs ir subręsta maždaug per 3 dienas.

3 – sodri žalia: avokadas neprinokęs ir subręs maždaug per 24 valandas.

avokadą

4 – tamsiai žalia: avokadas yra prinokęs ir laikas valgyti.

5 – tamsiai žalia, beveik ruda: pernokęs avokadas.

avokadą

Jei avokadas per ilgai laikomas šaldytuve, vaisius nesunoks, kai kurios veislės netgi taps blogos. Dabar jūs žinote, kaip pasirinkti avokadą. Tiesiog tam skirkite šiek tiek daugiau laiko nei įprastai.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...

Saulės elektrinės – ne tik privačių namų, bet ir butų gyventojams

Saulės elektrinės jau tapo įprastu vaizdu tiek miestuose, tiek už jų ribų. Vis dėlto apie jas dažniau diskutuojama privačių namų savininkų kontekste, tačiau saulės...
---