Šiandien baklažanai vadinami „ mėlynaisiais pomidorais “ ir dedami į daugybę įvairių patiekalų. Jie gali būti užšaldyti, troškinti, kepti. Ir viskas dėl vieno dalyko – ypatingo skonio, kurį jie suteikia bet kuriam patiekalui. Likimas, kaip ir daugelį kitų daržovių, nubloškė baklažanus toli nuo savo tikrosios tėvynės, bet visada jie buvo priimti kaip vietinės daržovės.
Baklažanai su vištiena yra puikus apkepas. Nuostabus, kaip ir visi kiti, todėl jums tikrai patiks. Čia yra viskas, kas jums labiausiai patinka: baklažanai, pomidorai, sūris, vištiena. Paruoškite šį patiekalą ir padarykite vieną iš savo šeimos vakarų ypatingu.
Jums reikės:
- Baklažano 1 vnt.
- Vištienos filė 2 vnt.
- Vyšninių pomidorų 15 vnt.
- Sojų padažo 1 valgomojo šaukšto
- Kietojo sūrio 150 g
- Česnako 1 skiltelės
- Druskos 0,5 šaukštelio
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite ją į gilų indą. Į mėsą įpilkite sojos padažo. Palikite ją šiame marinate maždaug valandą.
Tuo tarpu baklažanus supjaustykite skiltelėmis. Apskritimo storis turėtų būti apie 5 mm.
Pagardinkite daržoves druska ir atidėkite 10 minučių. Po 10 minučių nuplaukite daržoves ir nusausinkite kiekvieną gabalėlį servetėlėmis.
Paimkite kepimo indą, būtinai sutepkite jį saulėgrąžų aliejumi.
Naudodami pusę baklažano, padenkite kepimo indo dugną. Sūrį sutarkuokite ir apibarstykite baklažaną.
Kitas sluoksnis bus supjaustyta vištienos filė. Pomidorus perpjaukite per pusę ir išdėliokite ant filė.
Ant pomidorų sudėkite kitą baklažano pusę ir daržoves apibarstykite likusiu sūriu.
Nustatykite 180 ° C temperatūrą, apkepas turi kepti 45 minutes. Pabarstykite karštą patiekalą su smulkintu česnaku.
Daugelis nemėgsta baklažanų, tvirtindami, kad šios daržovės nėra nieko ypatingo. Ko gero, jie tiesiog neišbandė šio nuostabaus patiekalo.
Vos 20 minučių, ir viskas paruošta!