Slyvų sezonas prasidėjo! Todėl receptas, kurį šiandien paruošė mūsų redakcija, jums tikrai pravers. Jis jau tapo legendiniu pasaulyje.
Informacija, kaip pasigaminti šį slyvų pyragą, 12 metų iš eilės pasirodė amerikiečių laikraščio „The New York Times“ puslapiuose! Laikraščio redaktorė, pavargusi nuo to paties recepto, kurio nuolat reikalavo Amerikos moterys, paskelbė, kad paskutinį kartą skelbia, kaip pasigaminti slyvų pyragą, ir ragino namų šeimininkėms jį išsikirpti, išsaugoti ir pakabinti ant šaldytuvo.
Apie šį skanų pyragą internete sklando legenda.
SLYVŲ PYRAGAS
Nesvarbu, ar tai tiesa, ar ne, tiksliai pasakyti sunku. Bet tai, kad receptas geras, galima tvirtai pasakyti. Vien šį mėnesį aš jau kepiau pagal jį du kartus ir tikrai nesustosiu! Kai šis pyragas iškeptas, po namus pasklinda skanus aromatas, todėl sunku sulaukti, kol jis atvės.
Slyvų pyragas tiks su vakarine arbata arba vietoje pusryčių. Jei norite, apibarstykite cukraus pudra arba papuoškite plakta grietinėle. Jei pagaminsite sviestinį kremą ir paskirstysite jį ant vaisių, pyragas virs gimtadienio tortu.
Jums reikės:
- 3/4 stiklinės cukraus
- 113 g sviesto
- 1 stiklinės miltų
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 12 slyvų
- žiupsnelio druskos
Apibarstymui:
- 2,5 šaukšto cukraus
- 1 šaukštelio cinamono
PARUOŠIMAS
Į maišytuvo dubenį supilkite šiek tiek kambaryje pastovėjusį sviestą ir cukrų. Viską gerai suplakite. Jei neturite maišytuvo, tą patį galite padaryti naudodami rankinę šluotelę.
Nenustodami plakti, į dubenį įmuškite po vieną kiaušinį, tada įberkite žiupsnelį druskos.
Miltus išsijokite su kepimo milteliais. Švelniai sumaišykite su sviesto ir kiaušinių mišiniu.
Kepimo indą sutepkite sviestu, tada apibarstykite miltais. Tešlą sudėkite į formą ir švelniai išlyginkite. Tešlos užtenka kepimo formai, kurios skersmuo yra 24 centimetrai.
Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir išdėliokite ant tešlos.
Sumaišykite cukrų ir cinamoną. Torto viršų apibarstykite šiuo mišiniu.
Pašaukite pyragą į gerai įkaitintą orkaitę ir kepkite 40–45 minutes. Patikrinkite,ar iškepė, su mediniu pagaliuku ar degtuku.
Štai viskas, legendinis receptas padėjo iškepti dievišką pyragą. Skanaus!