Abrikosų pyragas jums patiks jau po pirmojo kąsnio, nes kai valgysite šį pyragą, atrodys, kad galite paragauti pačios vasaros. Norint paruošti šį delikatesą, nereikia nei daug laiko, nei išskirtinių ingredientų: užtenka tešlai skirtų produktų ir pačių vaisių.
Nors ši tešla gerai dera su persikais, tačiau tarp jų ir abrikosų aš visada patarčiau rinktis abrikosus.
Jums reikės:
- Abrikosų 700 g
- Cukraus 220 g
- Sviesto 175 g
- Kiaušinių 3 vnt.
- Kvietinių miltų 500 g
- Vanilinio cukraus 2 šaukštų
- Cinamono 0,5 šaukštelio
- Druskos pagal skonį
- Kepimo miltelių 10 g
Gaminimas:
Minkštą sviestą sutrinkite su cukrumi. Į gautą mišinį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės. Tada suberkite miltus ir minkykite tešlą, kol ji nebelips prie rankų. Apvyniokite tešlą plastikine plėvele ir 40 minučių palaikykite šaldytuve.
Iš abrikosų išimkite kauliukus ir perpjaukite į 4 dalis. Sumaišykite su 2 šaukštais miltų, cinamonu, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Leiskite sultims išsiskirti. Vietoje vanilinio cukraus galite naudoti medų.
Tris ketvirtadalius tešlos iškočiokite į didelį apskritimą ir išklokite formą. Suformuokite šonus ir ant viršaus sudėkite abrikosus.
Likusią tešlą iškočiokite į stačiakampį ir supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis, kaip nuotraukose. Pusę jų uždėkite ant abrikosų viršaus lygiagrečiai.
Pradėkite audimą. Likusią juostelių dalį sudėkite priešinga kryptimi ir sudėkite prakeičiant su kas antra juostele.
Užspauskite pyrago kraštus šakute, kad jie būtų lygūs ir tvarkingi. Kraštus taip pat galite papuošti likusia tešla.
Kepkite pyragą 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.