Šiandien mes sužinosime, kas yra keptas arbūzas. Kiek įdomus šis receptas? Ar tai tiesiog keistas ekstravagantiškų kulinarijos specialistų išradimas? Mes rekomenduojame pabandyti jį kepti keptuvėje ar grilyje. Jūs arba įsimylėsite jį, arba smagiai praleisite laiką!
Keptas arbūzas
Šis receptas yra ypač geras, jei nusipirkote didžiulį arbūzą, ir jis pasirodė nelabai saldus. Pirma, panaudosite produktą, kurio niekas nenori valgyti, ir antra, padarysite jį saldesniu.
Žemiau pateikiamas ingredientų kiekis yra 2 dideliems gabalėliams. Tai yra tuo atveju, jei pirmiausia norėsite pasidaryti nedidelę porciją, kad galėtumėte patys susipažinti su nauju desertu.
Jums reikės:
- 2 riekelių arbūzo
- 1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo
- 80 g cukraus pudros
- 30 g sviesto
- 1 puodelio ledų
- 3-4 graikinių riešutų
Gaminimas:
Arbūzą reikia atpjauti, kad būtų maždaug 2 cm storio žiedas. Tada nupjaukite žievę, kad turėtume kvadratinį arbūzo gabalą.
Perpjaukite įstrižai. Taip gausite 2 arbūzų trikampius, kuriuos kepsite.
Dabar turite pašalinti drėgmės perteklių nuo jo paviršiaus. Tam puikiai tinka popieriniai rankšluosčiai.
Kol arbūzas šiek tiek džiūsta, paruoškite mišinį. Krakmolą ir cukraus pudrą gerai išmaišykite.
Įkaitinkite keptuvę ir ant jos ištirpinkite gabalėlį sviesto. Tada sumažinkite šilumą iki vidutinės. Arbūzą reikia labai atsargiai apvolioti krakmolo mišinyje. Jūs netgi galite lengvai įspausti mišinį į jo paviršių.
Apkepę vieną arbūzo riekelės pusę, ją apverskite. Tai turėsite padaryti keletą kartų, kas 2-3 minutes. Tai sukurs traškią plutą.
Keptas arbūzas iš išorės turėtų turėti kietą karamelės plutą. Ant viršaus uždėkite paprastų vanilinių ledų ir pabarstykite smulkintais riešutais. Skanaus!
Svečiai tikrai bus nustebinti tokio deserto. Ir dar labiau juos nustebins tai, kad šis patiekalas yra labai skanus. Dėl to rūgštus arbūzas tampa sultingu desertu su saldžia karamele.