Gaminant įvairiausius patiekalus labai dažnai tenka smulkinti riešutus, daržoves ar kitus produktus. Šiais laikais yra daugybė būdų, kaip galima tai padaryti – susmulkinti blenderiu arba elektrine trintuve, tačiau kai kuriuos produktus, pavyzdžiui sūrį, reikia tarkuoti įprasta tarka ir lažinamės, kad ilgą laiką tai darėte neteisingai!
Smulkinant produktus tarka, labai dažnai ingredientai susitrina arba lieka įstrigę, bet to išvengti galima labai paprastai. Be to, šis triukas padės ne tik tarkuojant sūrį, bet ir gaminant trupininį pyragą, kuomet reikia sutarkuoti minkštą tešlą.
Įprastai sūris ar tešla lieka prikibusi tarkos viduje, o iš ten maistą labai sunku iškrapštyti. Čia į pagalbą atkeliauja paprastas saulėgrąžų ar alyvuogių aliejus.
Su silikoniniu šepetėliu patepkite tarką iš abiejų pusių ir tik tuomet imkitės darbo. Aliejus neleis prikibti tarkuojamiems maisto produktas ir visas procesas vyks daug sklandžiau.
Be to, tokiu būdu sutarkuotas sūris atrodo estetiškiau, o ir jo lieka daugiau. Šį triuką galima naudoti ir ant smulkesnės tarkos.
Taip taip, tas pats galioja ir daržovėms. Išbandykite ir patys pamatysite, kad tarkavimas dar niekada nebuvo toks lengvas!