Kondensuotas pienas, kurio sudėtis nenuvilia, yra tikra retenybė. Paprastai geriausius šio delikateso variantus galima rasti tik vaikų darželių ir mokyklų valgyklose, bet tikrai ne prekybos centrų lentynose.
Štai kodėl mūsų redaktoriai nusprendė papasakoti, kaip namuose išvirti kondensuotą pieną. Mes jums siūlome tikrai patikimą, patikrintą mėgstamo deserto receptą.
Naminis kondensuotas pienas
Idealioje kondensuoto pieno sudėtyje turėtų būti tik du ingredientai: karvės pienas ir cukrus.
Geriausia vengti produktų su augaliniais riebalais, konservantais ir saldikliais. Be to, riebalų kiekis produkte turi būti ne mažesnis kaip 8,5%. Visų šių kriterijų laikymasis garantuoja, kad stiklainio viduje yra geriausias, tirščiausias ir skaniausias kondensuotas pienas. Bet kad negaištumėte laiko jo ieškodami parduotuvėse, galite lengvai jį pasigaminti namuose.
Jums reikės:
- 1 litro pieno (geriausia naminio)
- 500 g cukraus
Gaminimas:
Pirmiausia pieną supilkite į prikaistuvį su storais šonais ir apačia. Tada įpilkite cukraus, viską gerai išmaišykite ir padėkite ant viryklės. Įjunkite nedidelę ugnį.
Mišinį reikia virti 1,5–2,5 valandos – viskas priklauso nuo pieno riebumo ir cukraus kokybės. Atitinkamai, kuo riebesnis pienas, tuo greičiau jis virsta kondensuotu pienu. Desertas bus paruoštas, kai jis taps tirštas.
Taip pat nepamirškite nuolat maišyti masės. Jei įsigijote pieno su nedideliu kiekiu riebalų, turėtumėte įpilti šiek tiek sviesto, tada sutirštinto pieno konsistencija bus tirštesnė.
Lieka tik supilti karštą masę į švarius stiklinius indelius. Kai šiek tiek atvės, užsukite ir padėkite į šaldytuvą. Padaryta!
Dabar jūs žinote, kaip padaryti, kad jūsų šaldytuve visada būtų skanus, naminis kondensuotas pienas. Žinoma, neturėtumėte piktnaudžiauti šiuo produktu, nes cukrus nesuteikia daug naudos. Bet gera nuotaika garantuota!