Ar žinojote, kad skanius pietus įmanoma pagaminti per 15 minučių ir dar naudojant tik vieną keptuvę? Jei ne, tuomet šis receptas jus tikrai nustebins!
Jums reikės:
3 vnt. vištienos krūtinėlės
1 svogūno
½ skardinės kukurūzų
Plautų ir išvalytų grybų (tinka ir pievagrybiai)
1 raudonosios arba žaliosios paprikos
Sojų padažo
1 arbatinio šaukštelio kiniškų prieskonių
1 arbatinio šaukštelio kario
1 arbatinio šaukštelio malto imbiero
Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
1 pilno šaukšto krakmolo
2 skiltelių česnako
Paruošimas:
Vištienos krūtinėlę gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir supjaustykite juostelėmis. Tuomet sudėkite į dubenį ir apibarstykite kiniškais prieskoniais, imbieru bei krakmolu. Viską išmaišykite taip, kad mėsa pasidengtų tolygiu prieskonių sluoksniu.
Svogūną ir papriką supjaustykite juostelėmis. Į gilesnę keptuvę arba troškintuvą įpilkite aliejaus, apkepkite joje svogūną ir tuomet sudėkite vištieną.
Kai vištiena silpnai apkeps iš visų pusių, sudėkite daržoves, grybus ir kukurūzus. Apšlakstykite 3 šaukštais sojų padažo ir 2 šaukštais vandens. Tuomet suberkite karį ir česnaką, uždenkite ir palikite daržoves bei mėsą troškintis apie 10 min.
Pagal skonį galite įdėti druskos ar čili pipirų. Patiekalą geriausia patiekti su ryžiais.
Skanaus!