Nesvarbu, ar norite deserto kasdienai, ar šventiniam stalui, šį paprastą pyrago receptą galėsite pritaikyti bet kuriuo gyvenimišku atveju. Genialumas juk slypi paprastume, tiesa?
Jums reikės:
Tešlai:
200 g miltų;
80 g cukraus;
2 šaukštų medaus;
2 šaukštų sviesto;
5 šaukštų pieno;
1,5 šaukštelio kepimo sodos;
1 kiaušinio trynio.
Pyrago pertepimui:
4 šaukštų pieno;
50 g cukraus;
4 šaukštų miltų;
250 g sviesto.
Kaip gaminti?
Išplakite kiaušinio trynį, įdėkite medaus, supilkite cukrų, įdėkite sviesto, supilkite pieną. Gautą masę gerai išmaišykite ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Miltus sumaišykite su kepimo soda, sumaišykite su gauta mase. Iš tešlos iškočiokite 3 plokšteles.
Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių.
Ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir miltus, įpilkite pieno. Viską gerai išplakite. Gautą masę tepkite ant paruoštų pyrago plokštelių, padėkite į šaldytuvą stingti.
Paruoštą pyragą galite papuošti šokolado drožlėmis ar glajumi.
Dar neragautas slyvų pyragas: nustebinkite svečius savo kulinariniais sugebėjimais!
Tai – labai sultingas ir skanus pyragas, kurį norisi kartoti ir kartoti… Net jei negalite pasigirti puikiai kulinariniais sugebėjimais, tikrai verta išbandyti šį receptą. Garantuojame: nustebinsite net patys save!
Jums reikės:
Tešlai:
4 kiaušinių;
10 valgomųjų šaukštų cukraus;
5 valgomųjų šaukštų aliejaus;
150 ml pieno;
150 g miltų;
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
2 šaukštų kakavos;
Žiupsnelio druskos.
Pirmajam sluoksniui:
700 g šviežių slyvų (nuplautų ir perpjautų pusiau, be kauliukų);
Šiek tiek cukraus;
3 šaukštų manų kruopų.
Pyrago viršui:
3 šaukštelių vanilinio cukraus;
3 šaukštų grietinėlės;
Tarkuoto šokolado.
Kaip gaminti?
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite per pusę perpjautas slyvas. Pabarstykite cukrumi, suberkite manų kruopas. Kepkite apie 15 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Išplakite kiaušinių trynius iki tirštų putų, įpilkite aliejaus, supilkite pieną, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Kiaušinių trynius plakite atskirai su žiupsneliu druskos. Sumaišykite tešlos ingredientus, kol gausite vientisą masę. Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną tešlos dalį suberkite kakavą, ir gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite 2 sluoksniais ant slyvų, kepkite apie 20 minučių 180 C temperatūroje.
Grietinėlę išplakite su cukrumi, pilkite ant jau atvėsusio pyrago. Išlydykite tarkuotą šokoladą, pilkite ant paruošto pyrago, ir įdėkite porai valandų į šaldytuvą.
Belieka virti kavą ir laukti svečių!