Yra žinoma, kad negalima kepti kiaušinių neįmušus lukšto, o paragauti arbūzą galima tik jį supjausčius. Kodėl gi to neatlikus originaliai?
Kaip greitai, paprastai, gražiai supjaustyti arbūzą, maloniai nustebinti svečius, pradžiuginti vaiką, kad būtų patogu valgyti ir nereikėtų purvintis nuo galvos iki kojų lipniomis sultimis?
Todėl skaitytojams siūlome 8 originalius arbūzo pjaustymo būdus. Pasirinkite bet kurį iš jų pagal savo skonį!
ORIGINALIAI SUPJAUSTYKITE ARBŪZĄ
Šachmatų lenta
Nupjaukite abu galiukus. Perpjaukite arbūzą per pusę išilgai vertikalios ašies. Prilaikydami ranka, nupjaukite žievelę nuo šonų.
Supjaustykite plonomis riekelėmis per likusią luobelę. Atsargiai perkelkite visas riekeles į lėkštę ir sudėkite pagal šachmatų lentos schemą. Toks patiekimas atrodo neįprastas, o gabalėlius patogu paimti.
Valtis
Šis metodas yra šiek tiek panašus į ankstesnį. Tačiau pjaustyti yra lengviau. Nors nepatogiau.
Arbūzą perpjaukite per pusę. Padėkite perpjautą pusę ant stalo ir dar kartą perpjaukite. Atskirkite minkštimą nuo žievės peiliu, padarydami savotišką valtį.
Supjaustykite minkštimą į riekeles. Išdėstykite jas ant mūsų „valties“ pagal šachmatų lentos modelį.
Plonos trikampio skiltelės
Arbūzą perpjaukite į dvi lygias dalis, tada perpjaukite puseles į dar dvi dalis.
Ketvirčius supjaustykite išilgai į tris lygias riekeles. Po to ketvirtį paguldykite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite į trikampius, kuriuos patogu paimti į rankas.
Kalėdų eglutės
Šis metodas kūrybiškai plėtoja ankstesnįjį. Supjaustę arbūzą į ketvirtadalius, kaip aprašyta aukščiau, dar padarykite du išilginius pjūvius kiekvienos skiltelės odelėje, kad žievė liktų tik per vidurį.
Atskirkite kraštines žievės juostas nuo minkštimo. Ir supjaustykite likusį arbūzą skersai į plonus gabalėlius. Gauti gabalai atrodo labai vaizdingai ir atrodo kaip mažos eglutės, kurias patogu pasiimti.
Kubeliai
Supjaustykite arbūzą į 2–3 cm storio diskus. Nupjaukite žievę. Likusį minkštimą padalinkite į 2 x 2 centimetrų kubelius.
Po to juos lengva perkelti į indelį, nes stačiakampį, kaip nuotraukoje, ir patogu valgyti. Tiesa, jums reikia pagaliuko ar šakutės.
Šiaudeliai
Šis metodas daugeliui patinka labiausiai ir yra idealus šventėms. Nupjautą arbūzo pusę reikia supjaustyti maždaug 2 centimetrų storio diskais, perpjautais pusiau.
Tada surinkite arbūzą atgal ir supjaustykite skersai jau esamų pjūvių. Taip gausite šiaudelius.
Rezultatas yra rinkinys „arbūzų lazdelių“, kurias patogu valgyti laikant už žievės ir kurios gali būti patiekiamos porcijomis, išdėliotomis į puodelius.
Amerikietiškas
Šis metodas nelabai skiriasi nuo ankstesnio. Padėkite pusę arbūzo ant pjaustymo lentos perpjauta puse žemyn ir švelniais peilio judesiais pašalinkite visą žievę.
Supjaustykite arbūzą skiltelėmis ir tuomet viską pakartokite priešinga kryptimi. Uždenkite supjaustytą arbūzą tinkamu dubeniu ir apverskite, laikydami pjaustymo lentelę viena ranka, o dubenį – kita.
Amerikietiško stiliaus arbūzas atrodo įspūdingai, tačiau valgymui reikalingos šakutės arba pagaliukai.
Krepšelis
Šis metodas tinka tikriems estetams, kurie taip pat turi daug laisvo laiko. Norėdami, kad krepšelis būtų lygesnis, atlikite preliminarų žymėjimą.
Norėdami tai padaryti, užklijuokite lipnią juostą ant arbūzo ir uždėkite ant jo norimą modelį. Tada aštriu peiliu padarykite pjūvius išilgai modelio kontūro ir nuimkite likusią juostą.
Iš arbūzo ištraukite visą minkštimą. Jei tai darysite su apvaliu ledų šaukštu, gausite mielus arbūzo kamuoliukus. Sumaišykite juos su uogomis ir vaisių gabalėliais. Užpildykite mūsų krepšį gautu mišiniu. Šis arbūzas bus bet kokio stalo vinis!