Abejonės savimi žmones aplanko net ir virtuvėje. Norėdami, kad jūsų patiekalai visada būtų patrauklūs ir pradžiugintų artimuosius, nusiteikite tik teigiamai. Kad ir ką darytumėte, darykite tai su meile, tada bet kokios veiklos rezultatas bus sėkmingas. Jei norite labiau pasitikėti savimi virtuvėje, šie 27 patarimai iš kulinarų jums tikrai labai pravers. Išbandykite juos!
27 naudingi patarimai
1. Jei į patiekalą reikia įdėti šiek tiek česnako, bet bijote persistengti, prieš dėdami jį į maistą, įtrinkite juo indus.
2. Patyrusios namų šeimininkės nebijos naudoti alaus: šis gėrimas su sojos padažu bus puikus mėsos marinatas, o troškinant daržoves nedidelis kiekis tamsaus alaus padarys jas skanesnes.
3. Jei persūdėte sriubą, nenusiminkite! Įdėkite į sriubą ryžių pakelį. Virimo metu jie sugers druskos perteklių.
4. Sūdykite kepenėles virimo pabaigoje, kad jos nebūtų kietos.
5. Jei torto viršus prilipo prie dangtelio, uždenkite jį drėgnu popieriniu rankšluosčiu.
6. Virdami baltuosius ryžius, įpilkite į vandenį keletą lašų acto.
7. Pjaustydami virtą kiaušinį, pirmiausia pamirkykite peilį šaltame vandenyje. Taip trynys nesutrupės.
8. Jei norite skaidraus sultinio, įmeskite į jį ledo kubelį.
9. Virdami pupeles, jų neuždenkite, nes jos patamsės.
10. Kad malta mėsa būtų skanesnė, smulkiai sutarkuokite svogūnus ar kelias žalias bulves ir suberkite į mėsą.
11. Jautiena taps minkšta ir švelni, jei ją išmarinuosite majonezu pusvalandį prieš kepant.
12. Jei norite, kad baklažanai nebūtų kartūs, supjaustykite juos, apibarstykite druska ir leiskite pastovėti. Tada būtinai nuplaukite daržovę šaltu vandeniu.
13. Migdolus lengviau nulupti, kai jie 3 minutes pamirkomi verdančiame vandenyje, o paskui perplaunami šaltame vandenyje.
14. Jei norite, kad kremas būtų tobulas, plakdami vis įpilkite kiaušinio baltymų.
15. Prieš gerdami kavą, įberkite žiupsnelį druskos, kad gautumėte ryškesnį skonį.
16. Mėsą ištrinkite medumi, konjaku ir vandeniu arba granatų sultimis, kad susidarytų aukso spalvos traškumo pluta.
17. Į sultinį įdėkite nuplautą bananų žievelę, kad mėsa suminkštėtų.
18. Apvoliokite nuluptas obuolių skilteles į miltus, kad jie kepant nesuliptų.
19. Norėdami gauti geresnį skonį, pabandykite naudoti smulkintus riešutus, o ne džiūvėsėlius.
20. Maisto skonis bus turtingesnis, jei lėkštė bus pašildoma prieš patiekiant karštą patiekalą, o prieš šaltą maistą atvėsinama.
21. Visada leiskite virtai mėsai šiek tiek atvėsti ir įgauti skonio.
22. Salotos bus skanesnės, jei įpilsite į jas šaukštą virinto pieno ir įbersite žiupsnelį cukraus.
23. Kad niekada nesuklystumėte dėl druskos kiekio, neskubėkite nuolat ragauti patiekalo.
24. Kad sriuba būtų patrauklesnė ir sveikesnė, prieš nuimdami ją nuo ugnies, įpilkite truputį morkų sulčių.
25. Įsitikinkite, kad peiliai visada yra aštrūs, tada susižeidimo tikimybė pjaustant maistą bus minimali, o gaminimas visuomet taps greitesnis ir malonesnis.
26. Idėja įpilti šiek tiek vanilės į daržovių salotas skamba keistai, bet jos tikrai taps neįtikėtinai skanios!
27. Citrinos sultis naudokite dažniau nei druską ir actą. Citrusinis skonis nesugadins jokio patiekalo, o maistas taps sveikesnis.
Šie 27 patarimai tikrai bus naudingi gaminant maistą. Atminkite, kad jums nereikia žinoti visų receptų, kad galėtumėte skaniai ką nors pagaminti. Tiesiog mylėkite tai, ką darote.