Jei norite sukurti tikrą kulinarinį šedevrą, tikrai nereikia pusę dienos stovėti prie viryklės: siūlome išbandyti paprasto, bet labai skanaus pyrago receptą, kuriam paruošti prireiks ne daugiau nei dešimties minučių.
Jums reikės:
500 g sausainių
1 litro pieno
4 kiaušinių
250 g sviesto
100 g cukraus
3 šaukštų miltų
3 šaukštų manų kruopų
2 pakelių plaktos grietinėlės
Kaip gaminti?
Išlydykite sviestą, supilkite pieną. Kiaušinių trynius išplakite su 4 šaukštais cukraus iki standžių putų. Suberkite miltus ir manų kruopas, viską gerai išmaišykite, supilkite į puodą su pienu ir sviestu. Kaitinkite šią masę ir maišykite, kol sutirštės. Išplakite kiaušinių baltymus su 4 šaukštais cukraus, supilkite į bendrą masę, ir viską gerai išmaišykite.
Kepimo indą išklokite sausainių sluoksniu, supilkite gautą masę, ir vėl dėliokite sausainių eilę. Pyrago viršų padenkite plakta grietinėle. Paruoštą pyragą įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
Nuostabaus skonio pyragas su vaniliniu pudingu, išbandykite
Šiandien jums pristatome tikrą skanumyną! Šis nuostabaus skonio pyragas su vaniliniu pudingu nepaliks abejingų! Išbandykite.
Ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vienetai;
- Pienas – 1,25 stiklinės;
- Kvietiniai miltai – 2 stiklinės;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinis pudingas – 80 gramų;
- Rudas cukrus – 1,75 stiklinės;
- Kepimo milteliai – 7 gramai;
- Kakavos milteliai – 2 valgomieji šaukštai;
- Saulėgrąžų aliejus – 2 valgomieji šaukštai.
Gaminimas:
Pirmasis žingsnis yra paruošti pagrindą. Giliame dubenyje sumaišykite kvietinius miltus su kepimo ir kakavos milteliais. Įberkite į mišinį žiupsnelį druskos ir viską vėl išmaišykite.
Tada, naudodamiesi maišytuvu, išplakite kiaušinius. Užtruksite maždaug 2 minutes. Plakdami kiaušinius palaipsniui supilkite cukrų.
Po 6 minučių plakimo išjunkite maišytuvą. Sudėkite sausą mišinį į kiaušinius ir maišykite tešlą. Įpilkite saulėgrąžų aliejaus ir vėl maišykite.
Tuomet į tešlą supilkite pašildytą pieną. Vėl viską sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite tešlą į kepimo formelę, išklotą kepimo popieriumi.
Geriausia naudoti 24 cm skersmens kepimo formą. Pyragą kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių maždaug 25 minutes. Tada leiskite jam atvėsti ir padarykite duobutes, kaip parodyta paveikslėlyje.
Tuo tarpu paruoškite pudingą, kol atvės biskvitas. Dubenyje sumaišykite sausą pudingą su likusiu cukrumi. Įpilkite į mišinį 8 šaukštus šilto pieno. Išmaišykite šluotele.
Užvirkite likusį pieną ir supilkite pudingą. Dar kartą išmaišykite šluotele. Cukrus turėtų ištirpti. Galite pašildyti masę vandens vonelėje.
Vis dar šiltą vienalytį pudingą supilkite ant pyrago su skylutėmis. Vanilės pudingą tolygiai paskirstykite ant pyrago.
Desertą apibarstykite pyrago trupiniais. Per naktį skanumyną laikykite šaldytuve, patiekite tik visiškai atšaldytą.
Šis nuostabaus skonio pyragas tikrai vertas dėmesio, būtinai jį išbandykite, skanaus!