Jei ledai parduotuvėje jums nesukelia džiaugsmo, nes sudėtyje gausu nesuprantamų priedų ir cukraus, tada šis receptas taps jūsų mėgiamiausiu. Mes žinome kaip pagaminti fantastiškai skanius naminius ledus be nereikalingų cheminių elementų ir skonio stipriklių. Norint mėgautis šiuo gaiviu desertu, jums reikia tik trijų ingredientų.
Kad ledai būtų skanūs ir purūs, rinkitės pieną ir sviestą, kuriame yra didžiausias riebalų kiekis. Ir jūs galite pasirinkti bet kurį jums patinkantį šokoladą: pienišką, baltą, juodą, su įdaru arba be jo. Tai bus puiku. Tikimės, kad įvertinsite šį subtilų skonį.
Jums reikės:
- Pieno 100 ml
- Sviesto 80 g
- Pieniško šokolado 90 g
Gaminimas:
Supilkite pieną į gilų, mikrobangų krosnelėje saugų naudoti indą ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Šildykite ingredientus mikrobangų krosnelėje. Sviestas turėtų visiškai ištirpti, o pienas turėtų sušilti, bet neužvirti.
Atšaldytą šokoladą sutarkuokite ir sumaišykite su pieno ir sviesto mišiniu. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps.
Naudodami trintuvą arba maišytuvą, plakite gautą mišinį iki kremo konsistencijos (jums reikės maždaug 8 minučių). Padėkite skanėstą į šaldiklį 40 minučių.
Tada išimkite atvėsintą masę ir plakite, kol ji taps tiršta.