„Bulvytė” vienintelis desertas, kurį galiu pagaminti pats! „- tarė mano vyras ir nuėjo į virtuvę. Norint pagaminti tai, jums reikia tik šiek tiek laiko, o reikalingi produktai visada yra po ranka! Be to, skonis visada sugrąžina į vaikystę!
Šiandien paruošėme jums paprastą ir greitą būdą, kaip galite pasigaminti desertą „Bulvytė” greitai ir lengvai.
NAMINIS DESERTAS „BULVYTĖ“
Jums reikės:
- 150 g sausainių (krekerių ar bet kokių kitų)
- 30 g cukraus pudros
- 1–3 šaukštų kakavos
- 70 g pieno
- 50 g sviesto
- 30 g riešutų
- 2 g vanilės
Gaminimas:
Susmulkinkite sausainius į mažus trupinius maišytuve. Sausainius galima pakeisti net džiūvėseliais. Jei imsite krekerius, turite naudoti ne 30, o 70 gramų cukraus pudros. Riešutai taip pat turi būti susmulkinami maišytuvu arba smulkiai supjaustomi. Galite rinktis bet kokius riešutus, kuriuos turite ar labiausiai mėgstate.
Patogiame inde sumaišykite sausainių trupinius su kakava ir cukraus pudra, ištirpintu sviestu ir riešutais. Gerai išmaišykite, kad masė taptų vienalytė.
Į tešlą įpilkite kambario temperatūros pieno ir šiek tiek vanilės. Maišykite tešlą, ji turėtų būti lygi ir gerai išlaikyti savo formą.
Iš gautos masės suformuokite rutuliukus. Rutuliukų dydis priklauso tik nuo jūsų noro.
Gautus rutuliukus padėkite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai. Desertas „Bulvytė” gali būti laikomos šaldytuve keletą dienų, tačiau greičiausiai jos taip ilgai neišsilaikys!
Prieš patiekdami apvoliokite jas cukraus pudroje. Skanaus!
Trapūs vainikai – puikus užkandis prie kavos ir arbatos
Trapūs vainikai – puikus užkandis, jei norite ko nors saldaus prie arbatos ir kavos. Šie sausainiai patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems.
Reikės:
- 250 ml vandens;
- 150 g miltų;
- 3 kiaušinių;
- žiupsnelio druskos;
- 50 g sviesto;
- 20 g cukraus;
- aliejaus.
Gaminimas:
1. Į puodą įpilkite vandens, sudėkite sviestą, įberkite druskos ir cukraus. Maišant mišinį, šildykite jį ant silpnos ugnies, kol ištirps sviestas.
2. Palaipsniui suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys tešla.
3. Tešlą supilkite į dubenį ir leiskite 10 minučių pastovėti. Tada po vieną įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
4. Tešlą sudėkite į maišelį su antgaliu ir formuokite 5-7 cm skersmens apskritimus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
5. Įkaitinkite aliejų ir sudėkite į jį vainikus, apkepkite iš abiejų pusių ir sudėkite ant popierinių rankšluosčių.
6. Galite juos pagardinti grietinėle ir apibarstyti cukraus pudra.
PATARIMAS: Jei norite juos kepti orkaitėje, o ne keptuvėje, galite. Sausainius sudėkite į iki 200° laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes. Jei norite juos valgyti vėliau, sudėkite sausainius į uždaromą indą ir padėkite į šaldytuvą. Jie išlieka švieži iki 3 dienų.
Kremo receptas
Reikės:
- 500 ml nenugriebto pieno;
- 4 kiaušinių trynių;
- citrinos žievelės (chemiškai neapdorotos);
- 100 g cukraus;
- 50 g miltų.
Gaminimas:
Į puodą supilkite kambario temperatūros pieną ir sudėkite citrinos žievelę. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir miltais. Supilkite viską į citrinos žievelės ir pieno mišinį ir virkite nuolat maišydami. Maišykite mišinį tol, kol kremas sutirštės, tada supilkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir sudėkite į didesnį indą, užpildytą šaltu vandeniu. Leiskite atvėsti ir apipilkite kremu iškeptus sausainius.
Garantuojame, kad trapūs vainikai patiks visiems jūsų svečiams!