Žodis „kondensuotas pienas“ jau skamba saldžiai!
Kondensuotas pienas primena vaikystę, kai nebuvo tokio didelio konditerijos gaminių pasirinkimo, o saldus kondensuotas pienas buvo tikras delikatesas … Be to, nėra mielių, miltų, maisto priedų, bet yra daug kalcio piene.
Jei nepasitikite sutirštintu pienu, kuris dažnai daromas naudojant augalinius riebalus, šis receptas yra skirtas Jums!
Virtas kondensuotas pienas puikiai tinka gaminti naminius pyragus, desertus. Taigi nedvejodami pradėkite gaminti – tai užtruks ne ilgiau kaip 10 minučių!
Ingredientai virimui:
- 200g- sviesto
- 200g- pieno
- 200g- cukraus pudros
Paruošimas:
Sumaišykite pieną su cukrumi ir sviestu puode. Uždėkite ant mažos ugnies ir lėtai užvirinkite, maišydami cukrų ir sviestą, kad ištirptų.
Kai tik užvirs (pasirodys putos), padidinkite kaitrą iki vidutinės ir virkite dar 10 minučių. Maišykite nuolat, kai tik atsiras daugiau putų išjungti.
Sutirštintas pienas yra paruoštas! Nors jis vis dar karštas, ir skystas, aušdamas sutirštės. Atvėsinkite, įdėkite puodą į kitą indą su šaltu vandeniu ir maišykite, tada pilkite į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą.
Jis dar sutirštės. Naudojamas kaip normalus kondensuotas pienas kepimui, kremui, blynams.