Penktadienis, 22 lapkričio, 2024

Naujausi

Patys skaniausi šašlykai. Paragavę marinuosite juos tik taip!

Neįmanoma nustatyti, kurioje šalyje šašlykai pasirodė pirmą kartą. Net primityvūs žmonės ant laužo kepė pačių sumedžiotą mėsą. Šiandien eidami į pikniką pirmiausia nusprendžiame, kas prisiims atsakomybę ir marinuos mėsą. Taip, piknikas be jų yra iššvaistytas laikas.

Jei iš anksto žinote poilsio datą arba tiesiog rengiate susibūrimus pavėsinėje esančiame kieme, marinuokite mėsą, kaip mes jums siūlome. Viskas ko jums reikia yra prieskoniai, svogūnai ir plastikinis maišelis. Kodėl jis? Žiūrėkite žemiau.

šašlykai

Jums reikės:

  • Kiaulienos šonkauliukai 1,5 kg
  • Kiaulienos nugarinė 1,5 kg
  • Svogūnai 1 kg
  • Druska pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
  • Džiovinti bazilikai pagal skonį

Gaminimas:

Supjaustykite nugarinę porcijomis, kaip parodyta nuotraukoje.

Supjaustykite šonkaulius, kaip parodyta.

šašlykai

Gabalai neturėtų būti maži ar ploni, nes tokiu būdu mėsa greitai džiūsta, ir jūs negalėsite mėgautis sultingu skoniu.

Įtrinkite prieskonius iš visų mėsos pusių.

šašlykai

Nulupkite svogūną. Supjaustykite daržovę į pusžiedžius. Svogūnus supilkite į maišą ir gerai išplakite. Į tą patį maišą sudėkite mėsą. Ir vėl viską gerai išmaišykite. Užriškite maišą ir laikykite šaldytuve 24 valandas.

Po dienos mėsą padėkite ant grotelių. Nepamirškite apversti, kad mėsa keptų tolygiai.

šašlykai

Yra sakoma, kad tikri šašlykai yra gera mėsa ir prieskoniai. Nieko daugiau. Marinuoti vyne, kefyre, mineraliniame vandenyje visai nebūtina. Kepkite teisingai, tada mėsa bus švelni, sultinga, nepaprastai skani – tokia, kokia turėtų būti.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje...
---