Neįmanoma nustatyti, kurioje šalyje šašlykai pasirodė pirmą kartą. Net primityvūs žmonės ant laužo kepė pačių sumedžiotą mėsą. Šiandien eidami į pikniką pirmiausia nusprendžiame, kas prisiims atsakomybę ir marinuos mėsą. Taip, piknikas be jų yra iššvaistytas laikas.
Jei iš anksto žinote poilsio datą arba tiesiog rengiate susibūrimus pavėsinėje esančiame kieme, marinuokite mėsą, kaip mes jums siūlome. Viskas ko jums reikia yra prieskoniai, svogūnai ir plastikinis maišelis. Kodėl jis? Žiūrėkite žemiau.
Jums reikės:
- Kiaulienos šonkauliukai 1,5 kg
- Kiaulienos nugarinė 1,5 kg
- Svogūnai 1 kg
- Druska pagal skonį
- Juodieji pipirai (malti) pagal skonį
- Džiovinti bazilikai pagal skonį
Gaminimas:
Supjaustykite nugarinę porcijomis, kaip parodyta nuotraukoje.
Supjaustykite šonkaulius, kaip parodyta.
Gabalai neturėtų būti maži ar ploni, nes tokiu būdu mėsa greitai džiūsta, ir jūs negalėsite mėgautis sultingu skoniu.
Įtrinkite prieskonius iš visų mėsos pusių.
Nulupkite svogūną. Supjaustykite daržovę į pusžiedžius. Svogūnus supilkite į maišą ir gerai išplakite. Į tą patį maišą sudėkite mėsą. Ir vėl viską gerai išmaišykite. Užriškite maišą ir laikykite šaldytuve 24 valandas.
Po dienos mėsą padėkite ant grotelių. Nepamirškite apversti, kad mėsa keptų tolygiai.