Kad ir kaip juokingai tai skambėtų, bet mano ir mano brolio mėgstama pramoga buvo vogti konservuotus obuolius iš mano močiutės rūsio. Obuoliai buvo tokie skanūs ir sultingi, kad negalėjau jiems atsispirti. Juos ruošė visa šeima, norėdama mėgautis vis daugiau ir daugiau neišdildomu skoniu.
Būdama suaugusi, paprašiau močiutės obuolių recepto ir dabar reguliariai gaminu juos savo šeimai. Geriausiai tinka antaniniai obuoliai- jie yra vidutiniškai rūgšti ir saldūs. Būtinai palaukite sezono ir paruoškite juos sau!
Jums reikės:
- Obuoliai 5 kg
- Vanduo 5 l
- Cukrus 200 g
- Druska 1 valgomasis šaukštas
- Serbentų lapai 30 vnt.
Gaminimas:
Norėdami gaminti sirupą, į vandenį įpilkite cukraus ir druskos. Užvirkite mišinį ir atvėsinkite. Vietoj cukraus galite naudoti 300 g medaus.
Sterilizuokite stiklainius ir kiekvieno apačioje įdėkite 2 serbentų lapus. Tada sudėkite obuolius koteliais žemyn ir padenkite kiekvieną sluoksnį lapais. Užpildykite vaisius atvėsintu sirupu ir sandariai uždarykite.
Palikite obuolius 3 dienas kambario temperatūroje, tada perkelkite juos į vėsią vietą.
Jei nėra laiko vargti su stiklainiais, galite mirkyti obuolius kibirėlyje arba puode. Nepamirškite ant viršaus uždėti kažko sunkaus, kad kiekvienas vaisius būtų padengtas sirupu.