Turbūt niekada nepatikėtumėte, kad ledai gali būti pagaminami taip greitai ir lengvai. Šį desertą jūsų vaikai tikrai labai greit pamėgs.
Reikės:
- 800 g plaktos grietinėlės;
- 50 g bet kokios uogienės arba kokių nors uogų milteliai (dviejų rūšių).
Gaminimas:
Dalį grietinėlės išplakite su viena uogiene.
Tada išplakite kitą grietinėlės dalį su antrąja uogiene. Susluoksniuokite abu mišinius vienas ant kito puodeliuose.
Leiskite desertui atvėsti šaldytuve apie 4 valandas.
Tada desertą galite papuošti, pavyzdžiui, braškėmis ar kitais vaisiais.
Ledai paruošti, skanaus!
Naminiai ledai su zefyrais. Tokie skanūs, kad visi jų norės…
Taigi atėjo dienos, kai mus nuo karščio gelbėja vėsūs gėrimai ir ledai. Nėra nieko skaniau už naminius ledus. Šiandien mes jums pasakysime, kaip gaminti naminius ledus be neaiškių priedų.
Norėdami tai padaryti, jums nereikia pusvalandį plakti grietinėlės ir užšaldyti, periodiškai išimdami ir maišydami. Viskas yra daug paprasčiau.
Kaip pasigaminti naminius ledus?
Svarbiausias ir vienintelis ingredientas gaminant naminius ledus yra zefyrai. Užšaldžius šį desertą gaunamas visiškai kitoks skonis.
Ar kada nors šaldėte zefyrus? Jei ne, tada būtinai išbandykite, net jei tai nėra jūsų mėgstamiausias produktas. Tereikia keturias valandas palikti naminius ar įsigytus zefyrus šaldiklyje.
Po užšaldymo zefyras keičia savo savybes, tačiau nevirsta akmeniu, kaip ledas. Jis tampa skanesnis ir klampus. O viduje yra oro burbuliukų, kurie neleidžia zefyrui sustingti. Pasirodo, parduodami panašūs ledai su zefyro gabaliukais. Taigi kodėl to nepadarius namuose?
Šaldyti zefyrai primena kramtomą gumą, todėl patiks net tiems, kuriems nepatinka zefyrai savo įprasta forma. Jei turite šiek tiek laiko paruošti ledus, būtinai pabandykite juos pasigaminti taip.
Jums reikės:
- 250 g zefyrų
- 500 ml grietinėlės
- 60 g kokosų dribsnių
Gaminimas:
Supilkite grietinėlę į storo dugno indą ir supjaustykite zefyrus į mažus gabalėlius. Masę užvirkite, retkarčiais pamaišydami mentele.
Kai masė užvirs, nukelkite ją nuo ugnies ir suberkite kokosus. Viską gerai išmaišykite.
Leiskite masei atvėsti. Tada indą į ledinio vandens dubenį ir plakite mišinį maišytuvu 5 minutes.
Supilkite zefyrų masę į indą ar į ledų formeles ir 5 valandoms padėkite į šaldiklį. Jums nieko nereikia maišyti. Po 5 valandų išimkite ledus ir mėgaukitės gardžiu desertu.
Galite eksperimentuoti su įvairių skonių zefyrais, į ledus dėti džiovintų vaisių ar saldainių su želatina. Bet net ir be šių priedų ledai su zefyrais bus beprotiškai skanūs.
Naminiai karameliniai ledai. Atsigaivinkite karštą dieną
Patyrusios namų šeimininkės žino, kad konditerijoje svarbu niuansai. Pavyzdžiui, kuris kremas yra geriausias biskvitui? Arba kaip išsirinkti sėkmingiausią pyrago želė sluoksnį? Norėdami sužinoti, turite išbandyti įvairius variantus ir pasirinkti jums tinkamiausią variantą. Šiandien mes parodome, kad skanūs karameliniai ledai gali būti pagaminti ir namuose.
Šis receptas yra tikrai universalus. Pirma, kremas gali būti naudojamas bet kokio tipo pyragams gaminti. Gerai tinka ir su sausainiais, ir su biskvitais. Antra, neįprastas skanėstas virsta šviežiais naminiais ledais, jei į šaldiklį siųsite karamelinį kremą. Ko jums reikia karštomis vasaros dienomis! Virimui naudokite grietinėlę, kurios riebumas yra 30%, ir sviestą, kurios riebumas yra 82%.
Jums reikės:
- Grietinėlė270 ml
- Cukrus165 g
- Sviestas30 g
- Želatina3 g
- Vanduo18 g
- Druska2 g
- Vanilė 1 ankštis
Gaminimas:
Želatiną sumaišykite su vandeniu. Palikite mišinį, kad želatina išsipūstų. Atskirai sumaišykite grietinėlę su sviestu. Pašildykite mišinį.
Supilkite cukrų į keptuvę su storu dugnu. Ir ištirpinkite gaminį iki gintaro spalvos. Kartkartėmis pašalinkite cukrų nuo šonų. Būkite atsargūs: perkaitinta karamelė gali būti karti.
Sumažinkite šilumą ir supilkite į cukrų karštą grietinėlę ir sviestą. Maišykite iki vientisos masės.
Kai ingredientai susijungia, nuimkite mišinį nuo ugnies. Įpilkite druskos ir vanilės, sumaišykite.
Masę nukoškite per sietelį. Kai mišinys šiek tiek atvės (iki 70 laipsnių), įpilkite į jį išbrinkintą želatiną. Viską sutrinkite.
Kremą uždenkite plėvele ir padėkite į šaldytuvą 12 valandų.
Išplakite grietinėlę plakikliu 3–4 minutes. Masė padidės apimtimi ir taps lengvesnė. Tuomet sumaišykite su atvėsusia karamele ir padėkite į šaldiklį kelioms valandoms.