Nors parduotuvėse galime bet kada nusipirkti maltos mėsos, dauguma namų šeimininkių vis tiek mieliau pačios susimala mėsą namuose. Taip jos yra tikros, kad mėsos farše nėra jokių priemaišų. Jei norite mėsą maltis pati, jums reikia mėsmalės. Laikui bėgant, malūnėlis gali nebesmulkinti mėsos taip gerai, kaip anksčiau. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai pagaląsti mėsmalės peilius. Šiandien atskleisime, kaip tai padaryti.
Ar kartais malant mėsą būna labai sunku sukti rankeną? Pabandykite išardyti mėsmalę, turbūt mėsa užstrigo tarp peiliukų. Jei taip nutinka, vadinasi pats laikas pagaląsti peilius.
Reikės:
Mėsmalės dalių pagalandinimui jums reikės acto, nedidelio dubenėlio, kelių dantų krapštukų, tekstilės audinio ar popierinių rankšluosčių, švitrinio popieriaus, drožlių plokštės ir maskuojančios juostos. Šie keli dalykai padės sugrąžinti jūsų mėsmalei aštrumą.
Ką daryti?
Išardykite mėsmalę ir kruopščiai nuplaukite visas jo dalis plovikliu, tada nuskalaukite švariu vandeniu ir leiskite išdžiūti. Jei peiliukai apsinešę rūdimis, pabandykite jas pašalinti. Įdėkite reikiamas dalis į dubenį ir užpilkite 9% actu. Palikite pastovėti per naktį.
Tada atsargiai nuvalykite peiliukus kempine ir išvalykite sietelį (priešpeilį) dantų krapštukais ar grąžtu. Nuvalykite nuosėdas šluoste ir jos valymui naudokite švitrinį popierių.
Taip pat švitriniu popieriumi, medžio drožlių plokšte ir maskuojančia juosta pagaląskite peilius. Jie bus aštrūs ir puikiai susimalsite mėsą.
Peilį ir priešpeilį taip pat galite lengvai pagaląsti švitriniu popieriumi ir šlifavimo disku.