Vienas iš labiausiai paplitusių skanios žuvies gaminimo būdų yra kepti ją keptuvėje. Kepimui naudojami duonos gaminiai ar tešla. Dauguma kulinarijos ekspertų sutinka, kad žuvis tešloje yra labai skani. Spręskite patys: tešla neleidžia žuvims liestis su aliejumi ir absorbuoti riebalų perteklių, tuo tarpu žuvis yra prisotinta tešlos skonio ir kepa savo sultyse. Viduje ji atrodo labai švelni ir sultinga.
Be to, tešla kepimo metu padidina patiekalo tūrį ir daro jį skanesnį. Ir šiandien esame pasiruošę pasidalyti septyniais sėkmingų skanios žuvies tešloje receptais. Visi receptai yra paprasti ir greiti.
Žuvis tešloje su sūriu
Jums reikės:
- 3 šaukštai majonezo
- 4 kiaušiniai
- 100g kietojo sūrio
Gaminimas:
Kiaušinius plakite su majonezu, ant vidutinės tarkos sutarkuokite sūrį. Pagardinkite druska, pipirais, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.
Žuvis bulvių tešloje
Jums reikės:
- 3 bulvės
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai miltų
- druska pagal skonį
Gaminimas:
Bulves sutarkuokite ant rupios tarkos. Į gautą masę įmaišykite kiaušinį, miltus ir druską. Gerai išmaišykite.
Kiniška žuvis tešloje
Jums reikės:
- 1 kiaušinis
- 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
- druskos pagal skonį
- prieskonių pagal skonį
Gaminimas:
Išplakite kiaušinį su druska ir prieskoniais, įpilkite krakmolo. Gerai išmaišykite. Žuvies filė gabaliukus šioje tešloje rekomenduojama kepti ant labai stiprios ugnies. Beje, ši tešla puikiai tinka marinuotos vištienos sparneliams paruošti.
Alaus tešla
Jums reikės:
- 3 kiaušiniai
- 200 g miltų
- 200 ml tamsaus alaus
- 0,3 šaukštelio druskos
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Sumaišykite trynius su alumi ir miltais. Baltymus išplakite į putas ir sumaišykite su miltais bei tryniais. Švelniai sumaišykite.
Mineralinė tešla
Jums reikės:
- 4 kiaušiniai
- 1,5 stiklinės miltų
- 0,5 stiklinės pieno
- 0,5 stiklinės mineralinio vandens
- 0,5 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis cukraus
Gaminimas:
Atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius sutrinkite su druska ir cukrumi, tada užpilkite mineraliniu vandeniu ir pienu. Gerai išmaišykite. Baltymus plakite mikseriu į putas ir supilkite į gatavą mišinį. Tada supilkite miltus dalimis ir sumaišykite iki vientisos masės.
Tešla be kiaušinių (liesa)
Jums reikės:
- 1 krūva miltų (kvietiniai arba žirnių)
- 70 ml vandens
- 0,5 šaukštelio sodos
- druskos pagal skonį
- muskato riešuto pagal skonį
- žalumynų pagal skonį
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su druska, soda, muskato riešutu (nebūtinai) ir smulkiai supjaustytais žalumynais. Į sausą mišinį supilkite vandenį, plakdami šluotele, kol masė taps vienalytė.
Baltymų tešla
Pats švelniausias iš visų aukščiau aprašytų.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių baltymai
- 3 šaukštai miltų
- 1 šaukštas vandens
- druska pagal skonį
Gaminimas:
Kiaušinių baltymus išplakite su druska, suberkite išsijotus miltus ir vandenį. Gerai išmaišykite. Tešla pagal konsistenciją turėtų būti tarsi skystų blynų.
Atsižvelkite į šiuos patarimus, kaip kepti žuvį tešloje: filė gabaliukus dėkite tik į labai karštą aliejų ir nesuglauskite vieną su kitu, kitaip jie sulips. Kad būtų traškūs, kepdami neuždenkite keptuvės.
Tikimės, kad mūsų žuvies tešlos rekomendacijos padės jums iš bet kurios filė pagaminti skanų patiekalą.