Antradienis, 26 lapkričio, 2024

Naujausi

Naminis kietasis sūris. Nuo šiol jūsų sumuštiniai bus kitokie!

Skamba neįtikėtinai, tačiau kietas sūris gali būti pagamintas namuose ir gana paprastai. Jums nebereikės šliužo, acto ar citrinos sulčių. Faktas yra tas, kad varškė, naudojama ruošiant sūrį, jau yra fermentuotas pieno produktas ir nieko nereikia įpilti į pieną, kad jis būtų rauginamas.

Galite naudoti net neriebią varškę, sūrio konsistencija išliks tiršta, o kaitinant ji gerai ištirps. Ši savybė naudinga tuo atveju, jei norite iškepti picą ar pasigaminti cukinijos užtepėlę su gautu kietuoju sūriu.

sūris

Jums reikės:

  • Varškės 1 kg
  • Pieno 2 stiklines
  • Druskos 1 šaukštelio
  • Sodos 0,5 šaukštelio
  • Kiaušinio 1 vnt.

Gaminimas:

Varškę užpilkite karštu pienu ir uždėkite ant lėtos ugnies, virkite 10 minučių. Tada masę supilkite į kiaurasamtį, uždengtą marle, kraštus sandariai susukite ir gerai išspauskite skystį.

Sudėkite gautą masę į dubenį, įmuškite kiaušinį ir suberkite sodą, druską ir išmaišykite. Mišinį grąžinkite ant ugnies ir virkite dar 10–15 minučių, kol gausis klampi konsistencija.

sūris

Įdėkite sūrį į formą, ant viršaus uždėkite kažką sunkaus, kad suslėgti. Po 8 valandų produktas bus paruoštas naudoti.

Aštresnio skonio sūrio mėgėjai kepimo metu į sūrio masę gali pridėti keletą česnako skiltelių, mėgstamų prieskonių, žolelių ar džiovintos paprikos gabalėlių. Nuo to naminis sūris tik turės geresnį skonį! Gerai tinka bazilikas, raudonėlis, kmynai, krapai ir čiobrelių grūdai.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mitai apie papildus: ko dar nežinojote

Maisto papildai - produktas, kuris šiandien egzistuoja labai dažno žmogaus gyvenime. Vieni linkę nuoširdžiai rūpintis savo sveikata, kiti pasiduoda itin primygtinai propaguojamam sveiko gyvenimo...

Vanduo ar pienas neišbėgs, jei su puodu atliksite vieną paprastą triuką

Kiekvienas, mėgstantis gaminti, tikrai yra susidūręs su situacija, kai verdantis vanduo ar pienas bėga per puodo kraštus ir gadina ne tik nuotaiką, bet ir...
---