Yra žmonių, kurie tiesiog nekenčia visų daržovių, išskyrus bulves, ir bando jas pašalinti iš savo meniu. Dažnai galite išgirsti: „Daržovės yra tokios sveikos, ypač morkos, tačiau aš negaliu priversti savęs valgyti. Ką daryti? Kaip teisingai gaminti, kad tai būtų skanu? “
Morkos neturi būti minkšta medžiaga, sukeliančios ne pačias maloniausias asociacijas su maitinimu. Šios daržovės skonis gali būti ryškus ir sodrus. Morkų lazdeles pagardinkite česnaku ir tarkuotu sūriu, patiekalą pagardinkite sausomis petražolėmis, o rezultatas jus maloniai nustebins.
Morkų lazdelės su sūriu ir česnakais yra skanesnės nei bet koks greitasis maistas.
MORKOS SU SŪRIU IR ČESNAKAIS
Jums reikės:
- 2-3 šviežios morkos
- 0,25 stiklinės tarkuoto kietojo sūrio
- 1 valgomasis šaukštas česnako miltelių
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
- šviežių arba džiovintų petražolių
Padažui:
- 2 šaukštai jogurto
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- druska, pipirai, česnakai pagal skonį
Gaminimas:
Nuplaukite morkas, jei pageidaujate, nulupkite morkas, tačiau tai nėra būtina.
Morkas supjaustykite į ilgas juosteles. Norėdami tai padaryti, pirmiausia perpjaukite jas per pusę, o tada supjaustykite kiekvieną pusę, laikydami šakute.
Įdėkite morkas į dubenį, įpilkite aliejaus, druskos, tarkuoto kietojo sūrio (arba parmezano miltelių), druskos, pipirų ir česnako miltelių. Petražolės gali būti naudojamos šviežios, labai smulkiai supjaustytos arba džiovintos.
Išmaišykite pagardintas morkas, kad prieskoniai ir aliejus tolygiai pasiskirstytų morkų juostelėse.
Morkų lazdeles sudėkite į kepimo popieriumi padengtą skardą, palikdami mažą tarpą tarp jų, kad morkos gerai iškeptų.
Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 30–35 minutes, periodiškai apversdami ir tikrindami morkų pasirengimą. Jei šakutė laisvai sminga į morkas ir minkštimas tapo tamsus, o spalva auksinė – užkandis paruoštas.
Padažui geriausiai tinka įprastas jogurtas, be cukraus ar priedų. Į jį įpilkite citrinos sulčių ir prieskonių.
Palikite morkų užkandžius keletą minučių atvėsti, ir jūs galite juos patiekti prie stalo.
Morkų lazdelės yra labai lengvas užkandis, nuo kurio ypač sunku atsiriboti. O česnakinis padažas juos puikiai papildo.