Šis patiekalas nuo vaikystės tapo vienu iš mano mėgstamiausiu. Kai buvau dar vaikas, mano sesuo, kuri už mane vyresnė 11 metų, dažnai man gamindavo šį apkepą.. Kai subrendau ir užaugau, vieną dieną prisiminiau šį skanutėlį apkepą ir iškart paskambinau savo seseriai ir gavau receptą ! Su mielu noru, pasidalinu su jumis. Galbūt ir jums šis receptas patiks ir taps vienu iš mėgstamiausiu!
- 6 – vidutinės bulvės
- 2 – kiaušiniai
- 2 – skiltelės česnako
- 3-4 – majonezo šaukštai
- 100 g – sūrio
- 1 – valgomasis šaukštas. šaukštas džiovintų krapų (ar kitų žolelių)
- druska, pipirai – pagal skonį
Paprastai visus ingredientus „iš akių“ įdėjau, ir, žinoma, proporcijose negali būti didelio griežtumo. Viskas priklauso nuo jūsų šeimos skonio ir gali skirtis.
Sunkumas: mažas.
Visos sudedamos dalys „iš akies“, ir žinoma, apie didelę porcijų griežtumą negali būti net kalbos. Viskas priklauso nuo to, kaip patinka jūsų šeimai, todėl galima varijuoti.
Sūrį sutarkuojame per smulkią trintuvę. Taip pat sutarkuojame ir česnaką.
Į pusę sūrio įmušame kiaušinį ir suberiame džiovintus krapus. Šiuo mišiniu mes uždengsime apkepą, kad viršuje susidarytų gardi apskrudusi plutelė.
Antrą kiaušinį ir likusį sūrį sumaišome su česnaku ir majonezu. Tai yra paruošiamas kepimų mišinys.
Aš visą tai paruošiu, kol pradedu tarkuoti bulves, nes man nepatinka, kai bulvės pradeda tamsėti.
Bulves sutarkuojame per stambią trintuvę ir sudedame į paruoštą masę. Įdedame druskos ir pipirų.
Masę sudedame į kepimo 26 cm skersmens formą.
Kiaušinio-sūrio-krapų mišinį dedame ant viršaus.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 40 minučių.
Šį apkepą galima paįvairinti, pagaminti su faršo arba grybų įdaru.
Skanaus!