Šeštadienis, 23 lapkričio, 2024

Naujausi

Jei norite nepaprastai skanaus kompoto, išbandykite šį receptą

Jei kiekvienais metais ruošiate braškių kompotą, išbandykite šį senovinį receptą. Garantuojame, kad šio kompoto norėsis dar ir dar!

Ingredientai:

  • 300 g braškių;
  • 400 ml vandens;
  • 60-80 g cukraus;
  • 20 ml citrinos sulčių.

pusryčiai

Gaminimas:

Nuplaukite braškes, leiskite vandeniui nulašėti.

kompoto

Nuplaukite ir sterilizuokite stiklainius.

Į puodą įpilkite vandens ir cukraus. Virkite dar maždaug 3–4 minutes nuo užvirimo, kad pasidarytų sirupas.

Leiskite sirupui šiek tiek atvėsti, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Braškes sudėkite į stiklainius, tada į juos supilkite sirupą.

kompoto

Į didesnį puodą įdėkite virtuvinį rankšluostį. Po to ten sudėkite apverstus uždarytus stiklainius. Užpildykite puodą vandeniu vandeniu ir jam užvirus virkite dar maždaug 10-12 minučių. Po to išjunkite viryklę, kad stiklainiai lėtai atvėstų.

Atvėsinę galite stiklainius laikyti rūsyje. Pasidarykite kompoto tiek, kad užtektų visai žiemai.

Naminė braškių uogienė su nesmulkintomis uogomis. Išbandykite!

Naminė braškių uogienė su nesmulkintomis uogomis. Išbandykite!

Kiekviena namų šeimininkė žino, kad vasarą nėra laiko poilsiui. Nuo birželio iki spalio kiekviena virtuvė virsta konservavimo fabriku, kur sumanios rankos ateičiai išsaugo gamtos dovanas. Be abejo, visų pirma tarp naminių gaminių yra braškių uogienė. Be šios uogienės nuo vaikystės negalime įsivaizduoti blynų ir gimtadienio torto.

braškių uogienė

BRAŠKIŲ UOGIENĖ SU NESMULKINTOMIS UOGOMIS

Ši braškių uogienė su sveikomis uogomis turi tik vieną trūkumą. Joje esantis sirupas yra labai skystas. Be abejo, jis taip pat gali būti naudingas.

Štai braškių uogienės su bananais receptas. Uogos negauna rūgštumo, be to, sirupas yra tirštas! Bananus reikia imti prinokusius.

Jums reikės:

  • 1 kg šviežių braškių
  • 350 g prinokusių bananų
  • 500 g cukraus

braškių uogienė

Gaminimas:

Nuplautas po tekančiu vandeniu ir nuskabytais koteliais braškes užpilkite cukrumi. Jei uogos per didelės, perpjaukite jas per pusę. Palikite jas 4–7 valandas, kad uogos išskirtu sultis.

Padėkite uogas ant ugnies ir užvirkite. Išmaišykite, pašalinkite putas ir išjunkite. Palaukite, kol uogienė visiškai atvės ir vėl įjunkite.

braškių uogienė

Bananą supjaustykite gabalėliais arba atsiminkite šakute. Sudėkite į uogienę ir išmaišykite.

Užvirkite braškių ir bananų uogienę, virkite 15 minučių. Nepamirškite pašalinti putų.

Paruoštą uogienę supilkite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apverskite stiklainius ir uždenkite jas šilta antklode. Laikykite, kol atvės.

braškių uogienė

Kol suvalgysite, braškių uogienė turi būti laikome vėsioje vietoje.

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Tai, ką pirmiausia pamatysite paveikslėlyje, atskleis jūsų vidinį „aš“

Visi mes pasaulį suvokiame skirtingai, ir kiekvieno mūsų suvokimas yra unikalus. Jis paremtas asmeninėmis savybėmis, charakterio bruožais bei gyvenimo patirtimi. Šis optinės iliuzijos testas,...

Kurių Zodiako ženklų atstovai gyvena ilgiausiai?

Ar kada nors susimąstėte, ar Zodiako ženklai gali turėti įtakos gyvenimo trukmei? Astrologai mano, kad kiekvienas ženklas ne tik lemia tam tikras asmenines savybes,...
---