„Graikijoje visko yra“, ypač skanių ir kvapnių patiekalų! Praėjusiais metais atostogaujant Santorini saloje (tai buvo mano sena svajonė) tiesiog įsimylėjau graikų virtuvę. Mane ypač sužavėjo ne salotos ir jūros gėrybės, o bulvės.
Atrodytų, argi sunku iškepti bulves orkaitėje. Bet ne, aš niekur neišbandžiau tokio skanaus maisto! Viskas priklauso nuo padažo, o patys ingredientai puikiai dera ir papildo vienas kitą. Taigi manau, kad pavyko gauti šį receptą kaip didelę sėkmę.
BULVĖS KEPTOS ORKAITĖJE
Šiandien kviečiame išmokti kepti bulves graikiškai. Taip skanu, kad nereikia nei mėsos, nei salotų!
Jums reikės:
- 1 kg bulvių
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
- 1 šaukštelis druskos
- 1 šaukštelis raudonėlio
- 3 skiltelės česnako
- pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pradėkite gaminant padažą. Supilkite alyvuogių aliejų į patogų indą, tada pridėkite tarkuotą citrinos žievelę ir raudonėlį.
Smulkiai supjaustykite česnaką.
Į alyvuogių aliejų įpilkite česnako, druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite.
Bulves nulupkite ir nuplaukite. Kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau, tada – skiltelėmis.
Supjaustytas bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite – aliejaus ir prieskonių padažą. Gerai išmaišykite, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
Kepkite bulves 40–45 minutes 180 laipsnių temperatūroje. Tuo pačiu metu kas 15 minučių reikia atidaryti orkaitę ir bulves apversti.
Štai viskas, bulvės graikiškai paruoštos. O kad bulvės būtų dar skanesnės, galite jas pagardinti padažu.
Aštrios bulvės. Pikantiškas garnyras prie bet kokio patiekalo!
Aštrios bulvės puikiai dera prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo. O norint lengvo patiekalo, galite jas valgyti vienas su salotomis.
Jums reikės:
- bulvės 800 g
- džiovintos mėtos 2 šaukšteliai
- česnakas 1 skiltelė
- saldus čili padažas 2 šaukštai
- maltų saldžiųjų pipirų 1 šaukštelis
- druskos pagal skonį
- juodųjų maltų pipirų 1 šaukštelis
- augalinis aliejus pagal skonį
Gaminimas:
Česnaką susmulkinkite. Džiovintą mėtą susmulkinkite ir sumaišykite su česnaku. Sumaišykite čili, saldžiąją papriką, česnaką ir mėtas. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Įberkite druskos pagal skonį. Įpilkite pusę prieskonių. Išmaišykite.
Kepimo indą įklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi. Į jį sudėkite bulves. Pabarstykite juodaisiais pipirais. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 240 laipsnių. Po 20 minučių indą išimkite iš orkaitės. Bulves sutepkite likusiu padažu. Grąžinkite į orkaitę tol, kol beveik viskas iškeps.
Kai aštrios bulvės jau beveik paruoštos. Išimkite jas iš orkaitės. Aptepkite augaliniu aliejumi. Dar kartą nusiųskite į orkaitę. Po 10 minučių patiekalas yra visiškai paruoštas !!!