Svogūnai yra neatsiejami virtuvėje, o ką galvojate apie jų kepimą? Net jei jūs, kaip ir aš, iš tų, kurie svogūnus gaudo iš sriubos ir vengia jų salotose, jūs tikrai negalėsite likti abejingi šiam neįprastam užkandžiui. Mano gera draugė Veronika pasidalijo šiuo receptu su manimi ir dabar nė viena šventė neapsieina be šio patiekalo!
Kepti svogūnai su žolelėmis ir sūriu orkaitėje praranda aštrumą ir aštrų kvapą, tampa saldūs ir stebėtinai kvapnūs, tačiau išlieka traškūs ir sultingi. Skrudinta auksinio sūrio pluta… Ką aš galiu pasakyti apie tai? Jie dieviški! Manau, jei iškepsite tokį patiekalą ant grotelių ant atviros ugnies, gausite spalvingą karštą pikniko užkandį.
KEPTI SVOGŪNAI SU SŪRIU
Šiandien jums pasakysime, kaip kepti svogūnus orkaitėje. Net tiems, kurie nelaiko savęs svogūnų gerbėjais, neatsisakys šio užkandžio!
Jums reikės:
- 3 svogūnai
- 100 g kieto sūrio
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas provanso žolelių
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Svogūną nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite maždaug 5–7 milimetrų pločio žiedais.
Įdarui paimkite sūrį ir supjaustykite, gabalėlių dydis turėtų atitikti svogūnų žiedus. Antrasis variantas – sutarkuoti sūrį smulkia tarka.
Sudėkite svogūnus ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi. Pabarstykite druska, pipirais, provanso žolelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Ant viršaus sudėkite sūrį. Nusiųskite užkandį į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių 8-10 minučių. Per tą laiką svogūnas turėtų suminkštėti ir prarasti aštrumą, tačiau išlaikyti nedidelį traškumą, o sūris turėtų ištirpti.
Štai viskas, kepti svogūnai su sūriu yra paruošti. Gero apetito!