Šis tortas man primena vaikystę, jo ragaudavau visada apsilankiusi pas draugę. Jei atvirai, aš jau seniai nevalgiau tokio skanaus maisto! Labai švelni tešla, tiesiog tirpsta burnoje.
Įdaras su džiovintomis slyvomis ir džiovintais abrikosais pasirodo nepaprastai kvapnus ir sultingas, o citrinų sluoksnis harmoningai subalansuoja saldų skonį ir suteikia malonų rūgštingumą. Ne tortas, o svajonė!
Šiandien jums pasakysime, kaip pagaminti totorišką trijų sluoksnių tortą. Ir koks jis gražus viduje!
TOTORIŠKAS TRIJŲ SLUOKSNIŲ TORTAS
TEŠLOS INGREDIENTAI:
- 3 stiklinės miltų
- 200 g sviesto
- 100 ml pieno
- 60 g cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
ĮDARO INGREDIENTAI:
- 250 g džiovintų abrikosų
- 250 g slyvų
- 2 citrinos
- 6 šaukštai cukraus
- 1 valgomasis šaukštas miltų
Gaminimas:
Norėdami paruošti įdarą, supjaustykite citriną, padalytą į 4 dalis, sumalkite per mėsmalę. Taip pat atskirai supjaustykite džiovintus abrikosus ir slyvas.
Į citriną įpilkite cukraus ir šaukštą miltų. Gerai išmaišykite.
Norėdami paruošti tešlą, atvėsusį sviestą iš šaldiklio išvoliokite miltuose ir sutarkuokite, kol susidarys sviesto ir miltų trupiniai. Atidėkite du šaukštus trupinių, kad pabarstyti ant torto.
Į tešlą įpilkite cukraus, kepimo miltelių ir druskos. Išmaišykite ir tada supilkite pieną. Minkykite tešlą.
Tešlą perkelkite ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite į dešrą ir padalykite į 4 dalis. Viena iš dalių turėtų būti šiek tiek didesnė už likusias.
Iškočiokite didžiąją dalį tešlos ir padėkite ant kepimo indo dugno taip, kad būtų ir šonai. Sutepkite formą nedideliu sviesto gabalėliu arba padenkite kepimo popieriaus gabalėliu.
Apatiniam sluoksniui paskirstykite slyvas. Iškočiokite kitą tešlos gabalą ir paskleiskite ant slyvų, švelniai spausdami kraštus.
Ant tešlos dėkite džiovintus abrikosus, tolygiai paskirstydami po visą tešlos paviršių. Uždarykite džiovintų abrikosų sluoksnį su kitu sluoksniuotos tešlos sluoksniu, paskirstykite citrinos įdarą. Uždenkite jį paskutiniu tešlos gabalu. Ant viršaus pabarstykite likusius trupinius.
Kepkite tortą orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių 45-50 minučių. Leiskite tortui visiškai atvėsti ir tik tada supjaustykite gabalėliais.
Štai viskas, trijų sluoksnių tortas su kvapniu įdaru yra paruoštas. Gero apetito!