Jei dar nebandėte šių cinamono suktinukų su vanilės įdaru, būtinai išmėginkite! Tai be galo minkštos bandelės, kurių skonis tiesiog fantastiškas!
Sudėtis
Tešlai
- 60 g miltų
- 1 šaukštelis druskos
- 3 šaukštai cukraus
- 1 kiaušinis
- 3 šaukštai šilto pieno
- 3 g mielių
Įdarui
- 3 šaukštai pieno
- 1 pakelis vanilinio pudingo miltelių
- 3 šaukštai cukraus
- 2 kiaušinio tryniai
Viršui
- 1 šaukštas cinamono
- 2 šaukštai sviesto
- 1 šaukštas cukraus
Gaminimas
Sumaišykite cukrų drungname piene ir sutrinkite mieles. Palikite keletą minučių, kol mielės pakils. Kitame dubenyje sumaišykite likusius ingredientus ir supilkite pieną su mielėmis. Gerai išminkykite tešlą. Leiskite pastovėti 45-50 minučių šiltoje vietoje.
Paruoškite pudingą: užkaitinkite 2/3 pieno, likusią dalį sumaišykite su pudingo milteliais, cukrumi, kiaušinio tryniais. Kai pienas užvirs, supilkite pudingo mišinį ir išvirkite tirštą pudingą. Nuimkite jį nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Iškočiokite paruoštą tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, padalinkite ją per pusę ir padalinkite kiekvieną puselę į šešias lygias dalis. Gabalėlius iškočiokite. Vieną galą supjaustykite juostelėmis, ant kito dėkite įdarą, o supjaustytą dalį užlenkite ant įdaro.
Sudėkite suktinukus ant riebalais išteptos kepimo skardos, uždenkite ir leiskite pailsėti dar 45-50 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Kepkite iki auksinės spalvos apie 25-30 minučių.
Galiausiai išlydykite du šaukštus sviesto ir sumaišykite cukrų su vienu šaukštu cinamono. Kai tik išimsite suktinukus iš orkaitės, sutepkite juos paruoštu mišiniu.