Japoniška dieta tam vis populiaresnė. Gaila, bet jos metu negalėsite mėgautis miso sriuba ar sušiais. Dietos pagrindas yra mažai riebalų turintys baltymai, daržovės ir minimalus angliavandenių bei druskos kiekis, tačiau rezultatas jus tikrai pradžiugins. Atsižvelgiant į pradinį jūsų svorį, per 2 savaites galite numesti 6-8 kilogramus.
Japoniška dieta: kokios jos taisyklės?
Dietos metu turėsite nevartoti cukraus, prieskonių. Kiekvieną dieną stebėkite visų produktų suvartojimą nepakeisdami ingredientų. Vienintelė išimtis gali būti pusryčiai – juodą kavą galite pakeisti žalia arbata be cukraus. Atsisakykite greito maisto, miltų ir saldumynų likus 3 savaitėms prieš pradėdami šią dietą. Baigę laikytis dietos nepradėkite visko valgyti iš eilės, nes jūsų pastangos gali nueiti šuniui ant uodegos.
1 diena
- Pusryčiai: juoda kava (be priedų, geriausiai malta).
- Pietūs: 2 virti kiaušiniai, kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė šviežiai spaustų pomidorų sulčių.
- Vakarienė: 200 gramų žuvies (bet kokia forma).
2 diena
- Pusryčiai: juoda kava, riekelė duonos.
- Pietūs: 200 gramų keptos arba virtos žuvies, šviežių kopūstų.
- Vakarienė: 100 gramų virtos jautienos, stiklinė 1% kefyro.
3 diena
- Pusryčiai: juoda kava, riekelė duonos.
- Pietūs: cukinija (1–3 gabaliukai), pakepinta augaliniame aliejuje.
- Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su aliejumi, 150 gramų jautienos.
4 diena
- Pusryčiai: juoda kava.
- Pietūs: 2 virtos morkos su aliejumi, truputis kietojo sūrio (2 gabaliukai).
- Vakarienė: 250 gramų vaisių.
5 diena
- Pusryčiai: morkos su citrinų sultimis.
- Pietūs: 200 gramų bet kokios formos žuvies, stiklinė šviežiai spaustų pomidorų sulčių.
- Vakarienė: 250 gramų vaisių.
6 diena
- Pusryčiai: juoda kava.
- Pietūs: 500 gramų virtos vištienos, šviežių morkų ir kopūstų salotos.
- Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 gramų tarkuotų žalių morkų su augaliniu aliejumi.
7 diena
- Pusryčiai: žalioji arbata.
- Pietūs: 200 gramų virtos jautienos, 200 gramų bet kokių vaisių.
- Vakarienė: virtos krevetės arba visi kiti vakarienės variantai, išskyrus trečios dienos.
8 diena
- Pusryčiai: juoda kava.
- Pietūs: 500 gramų virtos vištienos, šviežių morkų ir kopūstų salotos.
- Vakarienė: 200 gramų tarkuotų žalių morkų su 1 valg. šaukštu augalinis aliejus, 2 kietai virti kiaušiniai.
9 diena
- Pusryčiai: 2 morkos su citrinų sultimis.
- Pietūs: 350 gramų bet kokios formos žuvies, stiklinė šviežiai spaustų pomidorų sulčių.
- Vakarienė: 250 gramų vaisių.
10 diena
- Pusryčiai: juoda kava.
- Pietūs: 2 virtos morkos su augaliniu aliejumi, 2 griežinėliai kieto sūrio.
- Vakarienė: 250 gramų vaisių.
11 diena
- Pusryčiai: juoda kava, duonos riekelė.
- Pietūs: cukinija (1–3 gabaliukai), pakepinta augaliniame aliejuje.
- Vakarienė: 200 gramų virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos, 2 kietai virti kiaušiniai.
12 diena
- Pusryčiai: juoda kava, duonos riekelė.
- Pietūs: 200 gramų bet kokios formos žuvies, daržovių salotos.
- Vakarienė: 100 gramų virtos jautienos, stiklinė 1% kefyro.
13 diena
- Pusryčiai: juoda kava.
- Pietūs: 2 kietai virti kiaušiniai, stiklinė šviežiai spaustų pomidorų sulčių, kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
- Vakarienė: 200 gramų žuvies bet kokia forma.
14 diena
- Pusryčiai: žalioji arbata.
- Pietūs: 200 gramų bet kokios formos žuvies, švieži kopūstai.
- Vakarienė: 200 gramų virtos jautienos, stiklinė kefyro.
Tikimės, kad japoniška dieta jums bus naudinga.