Rodos, sunku ir besugalvoti ką nors nauja su bulvėmis, nes jos taip pamėgtos mūsų virtuvėje, kad visi receptai jau išbandyti. Tačiau keptos bulvės su sojų padažu jus maloniai nustebins! Tokio skonio tikrai dar neragavote!
Sudėtis
- 1 kg bulvių
- 40 g sojos padažo
- 2-3 skiltelės česnako
- 40 ml saulėgrąžų aliejaus
- žolelių prieskoniai
- druska, pipirai
Gaminimas
Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis. Virkite nesūdytame vandenyje. Pakanka virti 5–7 minutes.
Kol bulvės verda, paruoškite padažą: susmulkinkite česnaką, sumaišykite su sojos padažu bei aliejumi ir pagardinkite pipirais bei druska. Gerai išmaišykite.
Bulves nusunkite ir palikite atvėsti. Paruoštą padažą supilkite į dubenį su bulvėmis, išmaišykite, uždenkite ir suplakite.
Sutepkite skardą aliejumi ir sudėkite pagardintas bulves. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Keptos bulvės su sojų padažu bus dar skanesnės, jei pridėsite ir kitokio padažo. Majonezą sumaišykite su baziliku, druska ir pipirais.
Skanaus!
Bulvės rankovėje – naujas, skanus ir greitas receptas!
Jums reikės:
1 kg bulvių
3-4 skiltelės česnako
3 šaukštai augalinio aliejaus
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Nuplaukite ir nulupkite bulves. Jei turite šviežių bulvių, kepkite su žievele. Supjaustykite į ketvirčius. Česnaką išspauskite. Į dubenį su bulvėmis įspauskite česnako, sviesto ir prieskonių. Gerai išmaišykite. Paruoškite rankovę ir suberkite į ją dubenio turinį.
Padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 180–200 laipsnių temperatūroje 40–60 minučių. Norėdami gauti auksinę plutą, papildomai pakepkite 10 minučių prakirpę rankovės viršų. Patiekite su patinkančia mėsa ar su salotomis.