Ne kiekviena šeimininkė gali gaminti taip, kad vištienos krūtinėlė būtų minkšta ir sultinga. Dažnai ši būna sausa ir visiškai beskonė, tokia mėsos savybė. Tačiau yra vienas triukas, kuris padeda tai išspręsti. Šiandien kalbėsime apie tai, kaip marinuoti mėsą ir kodėl to reikia.
Anksčiau nežinojome, kad vištienos krūtinėlė turi būti mirkoma piene ir sūryme, aš visai nemačiau prasmės. Tačiau pabandžius pajusite skirtumą. Ir tai yra didžiulė! Beje, straipsnio pabaigoje rasite padažo receptą, su kuriuo įprasta vištienos krūtinėlė virsta karališku patiekalu.
KAIP MIRKYTI MĖSĄ
Patyrę virėjai žino, kad mėsos marinavimas daro įtaką skoniui. Nepaisyti šio žingsnio neverta. Faktas yra tas, kad druskos tirpalas, prasiskverbdamas į mėsą, keičia jos struktūrą ir prisotina ją drėgme. Dėl šios priežasties mėsa išlieka sultinga net ir ilgą laiką termiškai apdorojant.
Net ir sūryme pamirkyta mėsa išverda greičiau. Tai reiškia, kad reikia mažiau laiko prarasti drėgmę. Šis paruošimo būdas leidžia net kiečiausią mėsą padaryti minkštą ir sultingą.
Dabar įdomiausia: kaip mirkyti mėsą ir kokį sūrymą naudoti. Norėdami padaryti geriausią druskos tirpalą, paimkite ketvirtadalį puodelio druskos ir pusę šaukštelio cukraus. Litre vandens ištirpinkite druską ir cukrų. Sudėkite mėsą į tirpalą ir atšaldykite.
Norėdami nustatyti optimalų mirkymo laiką, turite sutelkti dėmesį į svorį. Kiekvienam 0,5 kg mėsos mirkymo laikas yra 1 valanda. Tačiau atminkite, kad bet kokiu atveju tai bus ne mažiau kaip 30 minučių ir ne daugiau kaip 8 valandos. Vienai mažai krūtinėlei užtenka 30–40 minučių.
Po to galite gaminti maistą kaip norite. Žinoma, vištienos krūtinėlė negali išsiversti be padažo ir prieskonių. Dabar mėsa yra dar geriau prisotinta. Mes tiesiog turime padažo receptą, kuris geriausiai tinka.
Jums reikės:
- 6 šaukštai sviesto
- 2 skiltelės česnako
- 0,25 stiklinės aštraus pomidorų padažo
- 0,5 šaukštelio druskos
- 0,25 šaukštelio cukraus
- šiek tiek čili pipirų
Gaminimas:
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Česnaką išspauskite ir sudėkite į sviestą, leiskite šiek tiek pakepti. Paeiliui sudėkite likusius ingredientus. Neužvirus, supilkite padažą į indą su kepta vištiena. Gerai išmaišykite ir palikite troškintis 10–15 minučių. Padažas bus pakankamai aštrus, todėl pabaigoje nepersistenkite su pipirais.
Po visų triukų vištiena tikrai bus sultinga, kvapni ir neįtikėtinai skani. Atrodo, kad tai yra visa vištienos krūtinėlės gaminimo paslaptis.