Trečiadienis, 27 lapkričio, 2024

Naujausi

10 produktų, kurie mažina cholesterolio kiekį ir apsaugo kraujagysles

Vienas iš veiksnių, žymiai padidinančių širdies ir kraujagyslių ligų išsivystymo riziką, yra didelis cholesterolio kiekis. Paprasčiausias būdas kontroliuoti jo kiekį kraujyje – stebėti savo mitybą ir vartoti daugiau maisto produktų, kurie mažina „blogojo“ cholesterolio lygį.

Pateikiame sveikiausių maisto produktų, kuriuos turėtumėte valgyti kiekvieną dieną, sąrašą.

Septyni maisto produktai, kurie suteikia jėgų ir energijos

Alyvuogės ir alyvuogių aliejus

Žemiausias širdies ir kraujagyslių sistemos ligų lygis yra tuose pasaulio regionuose, kur alyvuogės ir alyvuogių aliejus yra nepakeičiama dienos raciono dalis. Tyrimai patvirtina, kad dvi valandas po alyvuogių aliejaus vartojimo cholesterolio kiekis kraujyje yra normalus – todėl alyvuogės ir iš jų gaminamas aliejus turėtų būti vartoji dažnai.

mažina

Avokadas

Avokadas labai sveikas ir turi daug sveikų nesočiųjų riebalų, taip pat omega-3 rūgšties, kuri yra gyvybiškai svarbi mūsų kraujagyslių sveikatai. Be to, avokadai padeda sureguliuoti „blogojo“ ir gerojo cholesterolio pusiausvyrą ir taip apsaugo mūsų širdį.

Lašiša

Patartina valgyti bent dvi porcijas riebios žuvies per dieną – tai palaiko smegenų, kraujagyslių ir širdies sveikatą. Riebiose žuvyse gausu mononesočiųjų riebalų, kurie reguliuoja cholesterolį, taip pat omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių, kurios mažina „blogojo“ cholesterolio lygį.

mašina

Svogūnai

Specialus antioksidantas flavonoidas, kurio gausu svogūnuose, padeda išvengti cholesterolio kaupimosi arterijose. Beje, porai ir česnakai turi tas pačias naudingas savybes – todėl valgykite šių daržovių dažniau!

Avižiniai dribsniai

Kuo daugiau skaidulų jūsų racione, tuo mažesnis blogojo cholesterolio kiekis jūsų kraujyje. Avižos yra vienas iš sveikų maistinių skaidulų šaltinių, kurių dažniausiai trūksta. Valgykite pusryčiams košę.

rankų oda, mažina

Pupelės

Kitas tauriųjų skaidulų šaltinis yra ankštinės daržovės, ypač pupelės. Kaip patvirtina Kanados medicinos asociacijos žurnale paskelbto tyrimo rezultatai, viena pupelių porcija per dieną šešis mėnesius padeda sumažinti cholesterolio kiekį 5%.

Ciberžolė

Ciberžolė tikroji „Prieskonių karalienė“, dėl kurios mūsų maistas tampa ne tik skanesnis, bet ir sveikesnis. Ciberžolė pasižymi galingu priešuždegiminiu poveikiu, taip pat padeda sumažinti cholesterolio kiekį net tiems, kurie kenčia nuo koronarinės širdies ligos.

mažina

Sojų pupelės

Sojų pagrindu pagamintame maiste, tokiame kaip tofu ar sojos piene, yra fitosterolių – junginių, kurie struktūriškai panašūs į jūsų kepenų gaminamą cholesterolį. Kuo dažniau mes vartojame šiuos produktus, tuo mažesnis cholesterolio lygis mūsų organizme.

Migdolai

Šie skanūs riešutai yra ne tik sveikų augalinių baltymų, skaidulų ir nesočiųjų riebalų šaltinis, bet ir tikras cholesterolio priešas. Kasdienis migdolų vartojimas šešias savaites padeda padidinti sveiko cholesterolio kiekį kraujyje ir apsaugo jūsų kraujagysles.

vakarienė, mažina

Juodasis šokoladas

Skanus, saldus ir labai sveikas – tamsus šokoladas yra ne tik desertas, bet ir labai sveikas produktas. Flavonoidai, specialūs antioksidantai, kurių gausu kakavos pupelėse, padeda sumažinti pavojingo cholesterolio kiekį kraujyje ir sumažina latentinius uždegiminius procesus organizme. Svarbiausia – rinkitės šokoladą, kuriame gausu kakavos.

Maistas

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Mėnulio grožio kalendorius 2024 m. gruodžiui: kada tinkamiausias laikas keisti šukuoseną

Grožio procedūros – tai ne tik būdas puoselėti savo išvaizdą, bet ir puiki proga pasirūpinti savimi. Tačiau ar žinojote, kad tinkamai parinktas laikas gali...

Kaip granatai gali padėti numesti svorio: mitybos specialistai atskleidė pagrindines gudrybes

Granatai ne tik vilioja savo ryškiai raudona spalva ir nepakartojamu skoniu, bet ir garsėja savo nauda sveikatai. Šis vaisius yra tikras maistinių medžiagų lobynas,...
---