Šiuolaikinių moterų išradingumas neturi ribų. Norėdamos įtikti artimiesiems, jos yra pasirengę padaryti neįmanoma. Ir kadangi namų šeimininkės išmoko gaminti grietinę iš parduotuvių pieno, tada šokoladinis sviestas joms visai nebus sunkus. Be to reikalingi produktai yra patys paprasčiausi.
Daugeliui šokoladinis sviestas primena vaikystę. Nepaisant to, kad produkto kokybė buvo kur kas aukštesnė, net ir tais laikais šeimininkės teikė pirmenybę naminiam.
Jums reikės:
- 200 g sviesto
- 3 šaukštai pieno
- 2 šaukštai kakavos miltelių
- 2 šaukštai cukraus pudros
- 30 g tamsaus šokolado
Gaminimas:
Į nedidelį dubenį išsijokite kakavos miltelius, įpilkite į jį cukraus pudrą. Ten supilkite pieną. Viską išmaišykite šaukštu ir pusę minutės pašildykite mikrobangų krosnelėje.
Tada dar kartą išmaišykite. Milteliai turėtų ištirpti. Į šią masę įdėkite smulkinto tamsaus šokolado. Mišinį vėl pašildykite mikrobangų krosnelėje ir išmaišykite.
Jūs gaunate šokolado masę. Sumaišykite ją minkštu sviestu.
Gautą masę supilkite į tinkamą indą. Šokoladinis sviestas apie valandą turėtų būti šaldiklyje. Jei nenorite naudoti iškart, padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Šokoladinis sviestas šaldytuve gali būti ne ilgiau kaip tris dienas. Prieš patiekdami leiskite kuriam laikui pastovėti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
Pyragas „Paukščio pienas“: nereikia kepti ir labai lengva paruošti
Pyragas „Paukščio pienas“ yra labai gardus, o svarbiausia – nesunkiai pagaminamas. Tad net jei tingisi, imkitės darbo ir galėsite greitai skanauti gardų desertą!
Sudėtis
- 350 g šokoladinių sausainių
- 1 šaukštelis kavos
- 0,5 šaukšto vandens
Įdarui
- 200 ml grietinėlės
- 180 g sviesto
- 1 skardinė kondensuoto pieno
- 11 g želatinos
- 0,5 šaukšto vandens
Glajui
- 150 g šokolado
- 5-6 šaukštai pieno
Gaminimas
Į grietinėlę įberkite cukraus pudros ir išplakite.
Išplakite minkštą sviestą, supilkite kondensuotą pieną ir plakite dar 1-2 minutes.
Pamažu gautą masę supilkite į išplaktos grietinėlės masę. Gerai išmaišykite. Toliau paruoškite želatiną pagal instrukcijas ir supilkite į masę.
Surinkite pyragą. Dėkite sluoksnį sausainių. Apšlakstykite kava.
Tolygiai paskirstykite kremą.
Vėl uždėkite sausainių sluoksnį ir apšlakstykite kava. Padėkite pyragą į šaldytuvą 3-4 valandoms, o geriausia – per naktį.
Paruoškite glajų. Sumaišykite šokoladą su pienu ir ištirpinkite vandens garų vonelėje. Tada juo apliekite atšalusį ir sustingusį pyragą.
Viskas, pyragas „Paukščio pienas“ jau gali būti tiekiamas ant stalo.