Štai pirmosios uogos! Tai puikus laikas mėgautis šviežiomis braškėmis, kurios pasibaigia taip greitai: jų būna vos mėnesį ar du, ir paskui rinkitės kitus sezoniniais vaisiais. Laimei, galite pagaminti keletą stiklainių uogienės, kad prisimintumėte vasaros dienas ištisus metus. Be viso to, yra dar vienas puikus pasirinkimas – naminis braškių likeris.
Šiuo metu ypač populiarus gėrimas, žinomas kaip „Fragolino“. Šaunūs dalykai su braškių skoniu. Tiesa, kartais kyla problemų dėl kokybės: gudrūs žmonės pradėjo jį klastoti! Bet mes žinome, kaip išspręsti šią opią problemą. Naminis braškių likeris pagal mūsų receptą viską sudės į savo vietas.
NAMINIS BRAŠKIŲ LIKERIS
Pagrindinė užduotis – pagaminti kokybišką gėrimą. Viskas turėtų būti aukščiausiu lygiu! Taigi, patikrinkime ingredientus.
Jums reikės:
- 500 g braškių
- 2 puodeliai cukranendrių cukraus
- 50 ml citrinos sulčių
- 250 ml alkoholio
- 250 ml vandens
Gaminimas:
Paruoškite braškes. Kruopščiai nuplaukite uogas, pašalinkite visus kotelius ir lapus, tada gerai išdžiovinkite ant popierinių rankšluosčių. Sutrinkite braškes trintuvu. Gautą košę reikia pertrinti per sietą.
Manoma, kad cukranendrių cukrus yra mažiau saldus nei cukrinių runkelių. Jei nebijote švelnaus skonio, galite naudoti įprastą baltą cukrų. Supilkite stiklinę cukraus į vandenį ir padėkite ant ugnies. Nuolat maišykite, kad cukrus visiškai ištirptų.
Kai gautas sirupas atvės, įpilkite į jį citrinos sulčių ir sumaišykite su braškių tyre, tada sumaišykite su alkoholiu. Supilkite būsimą gėrimą į paruoštą indą, pavyzdžiui, į stiklainį.
Viskas turėtų būti infuzuojama tris ar keturias dienas kambario temperatūroje ir prižiūrint, kad niekas į jį nepatektų anksčiau laiko. Reikėtų periodiškai maišyti nuosėdas. Lieka supilti gatavą likerį į butelius ir laikyti juos šaldytuve. Jei reikia, perfiltruokite gėrimą, kad neliktų nuosėdų.
Kaip padaryti garsųjį gėrimą „Fragolino“? Norėdami tai padaryti, jums tiesiog reikia sumaišyti braškių likerio ir putojančio mineralinio vandens vienodomis dalimis. Jei ši konsistencija atrodo per stipri, įdėkite į gėrimą kelis ledo kubelius. Karštu oru tai bus daugiau nei tinkama!