Pagaliau kvepiančių braškių sezonas! Tradiciškai uogos valgomos šviežios, su pienu ir cukrumi, dedamos į kompotus, keptus pyragus ir netgi gaminamos sriubos iš saldžių braškių. Ko tik negalima pagaminti iš vasaros karalienės! Tačiau, kartais norisi kažko lengvo, todėl šis braškinis desertas yra būtent tai, ko jums reikia!
„Mamma mia, koks desertas!“ – paragavusi sušuko šeima, todėl nusprendėme pasidalinti su savo skaitytojais juokingai paprastu dieviško braškių deserto receptu. Pasiraitokite rankoves ir paruoškite ingredientus – šiandien jūsų kulinarijos knygoje yra papildymas.
BRAŠKINIS DESERTAS
Jums reikės:
- 300 g braškių
- 100 g sausainių
- 400 g natūralaus jogurto be priedų
- 1,5–2 plytelės baltojo šokolado
- 10 g sausos želatinos
- 50 ml vandens
Gaminimas:
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, atsargiai išmaišykite ir palikite, kad išbrinktų.
Nuplaukite braškes ir supjaustykite plonais griežinėliais. Gilų dubenį su ovaliu dugnu, išklokite lipnia plėvele. Viename sluoksnyje dubenėlio dugne ir šonuose išdėliokite braškių griežinėlius ir kurį laiką atidėkite.
Pradėkite ruošti kremą! Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite su jogurtu. Jei kremas nėra pakankamai saldus, įberkite į jį truputį cukraus.
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonioje. Bet jokiu būdu neužvirkite, nes tada jis praras savo savybes. Į kremą įpilkite ištirpintos želatinos ir gerai išmaišykite. Padaryta!
Paimkite dubenį, kuriame klojote braškes, dugną užpilkite trupučiu kremo, tada padėkite sluoksnį sausainių. Biskvitiniai naudojami recepte, tačiau galite imti krekerius ir bandeles, galite naudoti ne visus, o sumaltus į trupinius sausianius. Darykite, kaip geidžia širdis. Kitas sluoksnis vėl iš kremo. Tuomet braškių sluoksnis. Klokite sluoksnius, kol formos nebus pilna, bet atminkite, kad viršutinis sluoksnis turėtų būti iš sausainių.
Padėkite desertą į šaldytuvą mažiausiai 3 valandoms, o geriausia per visą naktį. Kai desertas sukietėja, perkelkite jį į indą, prieš tai apversdami, nuimkite lipnią plėvelę ir patiekite prie stalo.
Tiesiog pažvelkite, koks skanus ir gražus naminis braškinis desertas!