Šis varškės pyragas neturi trūkumų ir yra tikrai nuostabiai skanus. Jis greitai ir lengvai paruošiamas. Tačiau jo gaivus skonis nepalieka abejingų.
Jums reikės:
Tešlai:
- 100 g atšaldyto sviesto arba margarino
- 200 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 375 g miltų
- 2 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
- 500 g grietinėlės sūrio (maskarponės ar kito)
- 500 g minkštos varškės
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus
- 200 g cukraus
- 1/4 litro pieno
- 2 šaukštų aliejaus
- Konservuoti mandarinai
Gaminimas:
Visus tešlos ingredientus sumaišykite į mišinį, sudėkite į gilią kepimo skardą ir gerai įspauskite į iš anksto kepimo popieriumi išklotą formą.
Sumaišykite visus kremo ingredientus, išskyrus mandarinus ir paskleiskite ant tešlos, ant viršaus paskirstykite mandarinus.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30–40 minučių. Varškės pyragas paruoštas, patiekite jį šiltą arba šaltą. Galite pagardinti ledais ar cukraus pudra.
Pasakiškai skanus pyragas su chalva. Išbandykite!
Šis pyragas patiks visiems chalvos gerbėjams! Jei artimiausiu metu planavote džiuginti artimuosius naminiais pyragais, būtinai išbandykite ir šį. Dėl kremo, kurio pagrindinis ingredientas yra chalva, deserto skonis yra neįprastas ir sodrus. Puikiai dera su su kakava ir vanilinio kremu.
Norėdami pagerinti pyrago skonį ir sumažinti saldumą, galite jį pertepti ir natūraliomis uogų tyrėmis iš juodųjų serbentų, vyšnių, agrastų.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušiniai – 5 vienetai;
- Cukrus – 0,5 stiklinės;
- Kvietiniai miltai – 180 gramų;
- Kakavos milteliai – 3 valgomieji šaukštai;
- Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Chalva – 400 gramų;
- Vanilinis pudingas – 2 vienetai;
- Pienas – 700 mililitrų;
- Sviestas – 250 gramų.
Gaminimas:
Biskvitas. Dubenyje sumaišykite išsijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavos miltelius. Atskirkite kiaušinio baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Tada vis dar plakant supilkite cukrų, po vieną sudėkite trynius. Toliau plakite, porcijomis pildami sausą mišinį.
Supilkite tešlą ant maždaug 20 x 30 cm dydžio kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos ir kepkite pyragą 170 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
Kremas. Paruoškite pudingą su pienu pagal instrukcijas ant pakuotės. Atvėsinkite, porcijomis supilstykite į indą su kambario temperatūros sviestu. Susmulkinkite 300 g chalvos ir supilkite į kremą. Išmaišykite.
Biskvitą padalinkite į 3 dalis. Kiekviena dalis sutepamas kremu. Pyrago viršų taip pat aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite likusia chalva. Skanaus!