Klasikinė aviečių uogienė – tobulas radinys šaltuoju metų laiku. Saldus, aromatingas ir tinkamas prie visko. Galite gaminti karštą gėrimą, kepti pyragą, valgyti su blynais ir tiesiog paskleisti ant duonos. Visada skanu!
Šiandien jums pasakysime, kaip padaryti nepaprasto skonio uogienę. Jums tiesiog reikia pridėti bananų į ją. Taip, tai bananas. Uogienės skonis bus nuostabus – jis primena vaisinę kramtomąją gumą. Iš pradžių atrodo kaip avietės, o paskui banano poskonis. Puikus derinys!
AVIETĖS ŽIEMAI
Aviečių uogienę geriausia virti su žolelėmis – mėtomis, citrinų balzamu ar bazilikais. Kad netrukdytų uogų kvapas, galite pridėti obuolių, kriaušių, mėlynių, bruknių, bananų. Avietės nėra draugiškos braškėms ir serbentams. Šios uogos užgožia net stiprų aviečių aromatą.
Aviečių uogienė su bananais saugoma ilgą laiką. Galima gaminti iš šaldytų uogų. Ir nauda dvigubai didesnė. Bananai turi kalio, magnio, vitamino C, geležies, jaunatviško vitamino E ir, žinoma, serotonino – laimės hormono.
Jums reikės:
- 1 kg šviežių aviečių
- 250 g bananų
- 800 g cukraus
- 1 šaukštelis citrinos rūgšties arba vienos citrinos sulčių
Jei norite gaminti uogienę iš šaldytų aviečių, prieš gamindami atšildykite jas kambario temperatūroje ir užpilkite papildomu skysčiu. Jei avietės prarado savo skonį, virimo pabaigoje įpilkite vanilino ir 30 ml konjako (1 kg uogų).
Gaminimas:
Aviečių uogos dedamos į puodą storu dugnu. Paruoškite košę su uogomis kaip bulvių, su trintuvu.
Smulkiai supjaustykite bananus ir sudėkite į uogas.
Į uogų tyrę supilkite cukrų ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite ir padėkite puodą ant vidutinės ugnies. Retkarčiais pamaišykite, kad nesudegtų.
Užvirinkite uogienę ir sumažinkite šilumą iki minimumo. Užvirus virkite dar 10–20 minučių, maišydami ir pašalindami putas. Jei norite tirštesnės uogienės, virkite 30–40 minučių arba į uogienę įpilkite pektino (12–15 g 1 kg vaisių tyrės).
Uogienę supilkite į sausus, sterilizuotus stiklainius ir užsukite. Apverskite paruoštą uogienę aukštyn kojomis, uždenkite kailiniu paltu arba šilta antklode, kol ji visiškai atvės. Laikykite vėsioje vietoje.
Kaip tinkamai užšaldyti braškes žiemai? Pasinaudokite patarimais
Braškės – karališkos uogos, raudonos ir kvapnios vasariškos. Braškes galima naudoti bet kokia forma: uogienėse, džemuose, kompotuose ir desertuose. Ir įdėti į burną prinokusią uogą – nepalyginamas malonumas!
Tiesa, pasitaiko, kad norisi žiemą mėgautis braškėmis, tačiau namuose nieko nėra, išskyrus uogienę. Mes jums pasakysime, kaip užšaldyti braškes, kad būtų išsaugotas jų skonis ir aromatas. Gatvėje yra sniego pūga, o ant stalo turite vasaros skonį. Argi ne puiku?
Kaip užšaldyti braškes
Braškes gerai nuplaukite. Svarbu greitai ir mažomis dalimis nuplauti, kad uogos nesugertų vandens.
20 minučių padėkite vaisius ant popierinio rankšluosčio, kad šiek tiek išdžiūtų.
Pašalinkite uodegėles nuo uogų ir supjaustykite kiekvieną per pusę.
Paimkite indelį ir įtieskite jį maišeliu. Apačioje padėkite pirmą supjaustytų braškių sluoksnį, pabarstykite cukrumi ir pridėkite antrą supjaustytą sluoksnį. Dar kartą viską apibarstykite cukrumi.
Cukrus yra pagrindinis komponentas. Jo dėka braškės nepraranda spalvos, skonio ir neišdžiūsta.
Kai viskas bus paruošta, suriškite maišą ir sudėkite indą į šaldiklį.
Po poros dienų, kai braškės užšąla, maišas įgauna indelio formą. Jį galima išimti ir sudėti atskirai į šaldiklį.
Pasinaudokite šiais mažais triukais ir mėgaukitės vasaros vaišėmis visus metus. Kepkite pyragus, blynus, plakite pieno kokteilius su sultingomis saldžiomis braškėmis ir gaukite visus saulės uogų privalumus.